Milers de persones han acudit, aquest dilluns, a la capella ardent de Camilo Sesto, instal·lada en la seu de l’SGAE a Madrid, on s’ha recordat constantment l’èxit internacional del cantant.
L’autor de ‘Perdóname’ moria aquest diumenge, als 72 anys, per una parada cardiorrespiratòria. A pesar que l’artista ja estava retirat de la vida pública en els últims anys, precisament pels seus problemes de salut, molts dels amics que van acudir a acomiadar-se d’ell es van mostrar sorpresos pel desenllaç.
El fèretre de Sesto arribava a l’SGAE a les 10.00 hores, una hora abans que s’obriren les portes de la capella ardent. Allí li esperaven desenes de fans que feien cua des de les 08.00 hores del matí i que amenitzaven la seua espera cantant els grans èxits de l’artista.
Molts dels seguidors que allí es congregaven eren llatinoamericans. De països que, tal com recorda Cristina, una de les seues fans mexicanes, “omplien els estadis” per a veure-li actuar “en els anys 70 i 80”.
També es podien veure banderes colombianes i argentines. Com la qual lluïa sobre els muscles Pedro, un altre dels seguidors que esperava per a presentar els seus respectes a Sesto. Amb una foto de Sesto en les mans, Pedro s’emocionava en recordar com en la seua joventut va assistir a diversos concerts del cantant espanyol.
AUTORITATS I COMPANYS
“El millor artista”, “el més gran” i, fins i tot, “el més guapo”, són alguns dels qualificatius que s’escoltaven en la cua que ha envoltat la SGAE durant tot el dia.
L’admiració per Camilo Sesto també s’ha vist reflectida en les nombroses corones de flors que han anat arribant, dels seus clubs de fans en diferents països, dels seus companys de professió i, també, de la seua ciutat natal, Alcoi.
El ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, ha sigut el primer a passar a la capella ardent. Atenent als mitjans, ha destacat l'”extraordinari” de l’obra del cantant per a l’època en la qual va triomfar, i ha celebrat que les seues cançons hagen traspassat generacions.
Després d’ell, la presidenta de la SGAE, que també ha destacat la figura internacional de Sesto, ha rebut a altres autoritats com la consellera de Cultura de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera de la Cruz, el seu homòleg a la Comunitat Valenciana, Vicent Marzà, o la regidora de l’Ajuntament de Madrid, Andrea Levy.
Entre els companys de professió que s’han acostat destaca l’actriu que va protagonitzar amb Sesto el musical Jesucristo Superstar, Ángela Carrasco, qui va definir al mort com “un valent” per haver-se atrevit a fer aquesta obra. El director d’orquestra Luis Cobos, les cantants Encarnita Polo i Marian Conde o el cantant de ‘Cómplices’, Leo Segarra, han destacat la magnitud de l’obra del cantant valencià, amb “mig centenar de discos” en el mercat i un llegat musical “del millor de la història” del país.
Una de les més afectades, Marta Sánchez, va explicar que ha fet recentment un disc amb obres del cantant i s’ha lamentat que, a Espanya, es faça homenatges “a gent que val tantíssim” quan moren. “És una injustícia enorme en el món de la cultura espanyola”, ha declarat.
També part el món de la televisió ha passat a acomiadar-se de l’artista. Així, s’ha pogut veure a la presentadora María Teresa Campos, al seu company José Manuel Parada o a la col·laboradora televisiva Lidia Lozano.