martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Mislata llança un programa d’oci saludable per a joves en les nits dels caps de setmana

Conscients de la dificultat que tenen els joves per a trobar alternatives d’oci nocturn durant els caps de setmana, l’Ajuntament de Mislata ha presentat el seu nou projecte “MislataJove 22.02”, una proposta d’oci alternatiu perquè els xics i xiques de la ciutat puguen eixir a la nit els caps de setmana i divertir-se d’una forma sana i saludable. La proposta està coordinada per la Regidoria de Joventut i la Unitat de Prevenció Comunitària de les Conductes Addictives (UPCCA) i consisteix a obrir els espais públics de deu de la nit a dues de la matinada, per a oferir tant activitats lúdiques com a formatives.

El programa d’oci nocturn naix sota el paraigua del Pla Municipal de Drogodependències i del Pla Municipal d’Infància i Adolescència, dues eines a través de les quals l’Ajuntament de Mislata tracta de fomentar estils de vida saludable entre la població juvenil. Amb “MislataJove 22.02”, explica el regidor Toni Arenas, “oferim oportunitats als joves per a divertir-se a la nit d’una forma segura, saludable i gratuïta”.

El programa també pretén fomentar la participació juvenil. Per a açò, el Consistori llançarà en els pròxims dies una convocatòria de voluntariat perquè els mateixos joves puguen convertir-se en agents de salut en els espais d’oci nocturn, mitjançant beques de voluntariat. I el procés participatiu s’estendrà també als centres educatius a través dels corresponsals juvenils, que traslladaran les propostes i inquietuds dels joves mislaters.

El programa va dirigit a adolescents i joves d’entre 12 i 30 anys, si bé les activitats aniran principalment encaminades a joves d’entre 12 i 20, mentre que per als més majors es reserven les intervencions relacionades amb la formació i la mediació. “MislataJove 22.02” ja compta amb un calendari d’intervencions que arrancarà al juny i durant els pròxims dies serà presentat als estudiants, associacions juvenils, al Consell d’Infància i al Consell de la Joventut per a programar les activitats en funció de les aportacions dels mateixos joves.

Finalment, la regidoria de Joventut agraeix la labor de l’associació Menys Graus de Mislata en l’àmbit de l’oci saludable i anima a aquesta i a totes les associacions juvenils a sumar-se a aquest projecte participatiu. El programa municipal compta amb el respatler del Consell de la Joventut, que canalitzarà la participació de les entitats juvenils, i del Consell Municipal d’Infància i Adolescència.

Últimas noticias

Contenido relacionado