19:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Moliner intensifica l’activitat promocional de la Diputació ja des de gener per a garantir que 2016 siga l’any del turisme

La intensa activitat promocional amb la qual la Diputació de Castelló ha arrancat aquest recentment estrenat any 2016 constata el valor estratègic que el president Javier Moliner confereix al turisme en el seu pla d’actuació al capdavant del Govern Provincial. Així, al costat de FITUR, que tindrà lloc la setmana vinent (del 20 al 24 de gener) seran quatre fires internacionals més en les quals el Govern Provincial participarà durant aquest mes de gener de la mà dels empresaris de la província amb tal d’atraure a més turistes.

El president Moliner ha explicat que “2016 porta més pressupost que mai per a turisme, més promoció i més accions directament dirigides a desestacionalitzar l’activitat turística en els nostres pobles. Concebre el turisme com el gran eix estratègic d’actuació sobre el qual vertebrar noves oportunitats econòmiques en els nostres pobles comporta plantejar-ho de forma integral tenint molt clares les oportunitats i fortaleses que té una província única com Castelló en un moment històric per a nosaltres per l’engegada de millors comunicacions que ens acosten a la resta d’Espanya i a la resta del món”.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”En 2016 hi ha més pressupost que mai, més promoció, més accions que desestacionalitzen i més oportunitats turístiques”[/pullquote]
En aqueix sentit, la Diputació participa aquest cap de setmana en la Holiday World Belfast, especialitzada en turisme de càmping, així com en Vel Follies, la fira belga especialitzada en ciclisme. Ja serà del 21 al 24 de gener quan participe en Els Thermalies de París, dirigit específicament a promocionar el turisme de salut castellonenca, i del 22 al 24 de gener en la Holiday World de Dublín, per a continuar amb la promoció del turisme de càmping.

Moliner ha assenyalat que “estem tancant el Pla de Màrqueting Turístic que esperem presentar als empresaris i municipis a la fi d’aquest mes, resultat de les reunions sectorials que hem mantingut per a satisfer les demandes promocionals i necessitats del nostre turisme. Sumar esforços i actuar de forma estudiada amb tots i estratègica és clau per a obtenir els millors resultats, i aquest intens inici d’any respon a unes grans expectatives per seguir millorant les xifres de turistes que rebem en hotels, apartaments, cases rurals i càmpings de la província de Castelló”.

Continua el Castelló Sènior després dels excel·lents resultats
D’entre les diferents iniciatives que ha impulsat Javier Moliner al capdavant de la Diputació Provincial destaca, durant i amb continuïtat també en aquest 2016 el Programa de Viatges per a Persones Majors de la província, ‘Castelló Sènior’.

Figura entre les principals línies d’actuació de la Diputació, i en la seua primera edició ja ha rebut més d’11.000 sol·licituds i contribuït a la desestacionalització de l’activitat turística amb un impacte directe de quasi 500.000 euros, multiplicant-se l’indirecte, en els seus tres primers mesos de funcionament. Tal ha sigut l’èxit d’aquesta iniciativa de Moliner, que la Generalitat ha anunciat que vol copiar el model per a traslladar-ho a tota la Comunitat Valenciana.

“Quan ho plantegem presentem l’objectiu d’ajudar a millorar les xifres d’ocupació en un 7% en temporada baixa i a ajudar a millorar les dades d’ocupació, i amb la informació que tenim de moment dels mesos de setembre a novembre podem dir que s’estan complint les expectatives, amb un gran acolliment d’aquesta iniciativa tant pel sector com dels municipis i dels beneficiaris”, ha indicat el president.

Accions que es reflecteixen en els comptes: 5,1 milions de pressupost
L’esforç d’activitat per part de la Diputació en matèria turística durant 2016 es veu reflectit en els pressupostos, ja que destinarà 5.100.429 euros, un 31,41% més que en 2015, suposant la incorporació d’1.219.125 euros.

“Si és cert que en diverses ocasions he dit que el turisme és una prioritat com a motor generador d’oportunitats econòmiques per als nostres pobles, com a sector clau per a la creació d’ocupació i per a la consolidació de població en el nostre interior, ací, en els pressupost es confirma la correspondència entre el que diem i el que fem”.

A més, en aquesta línia de treball que la Diputació impulsa al costat dels municipis i el sector empresarial turístic, s’inclou la creació de noves iniciatives en col·laboració amb la Generalitat per a desenvolupar Planes de Dinamització Turística, ajudes per a mantenir oficines de turisme en els xicotets municipis, ajudes en l’elaboració de plans estratègics de turisme municipals.

Últimas noticias

Contenido relacionado