Mónica Oltra li demana a Cèsar Sánchez que no utilitze la institució que presideix amb finalitats partidistes

L'alcalde d'Alacant aposta per habitatges intergeneracionals per combatre la solitud dels majors

733

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala han coincidit aquest matí en la inauguració de la quarta Jornada Nacional de Psicologia de l’Envelliment organitzada pel Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana i el Consell General de Psicologia d’Espanya celebrat en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant. Aquest congrés sobre l’envelliment de la societat, tracta de donar resposta no només des de l’àmbit polític, també en el social. “Cada vegada vivim més i es calcula, que d’aquí a uns anys, tenim el país del món amb més esperança de vida, estem en el rànquing en el lloc quart després de Japó, Suïssa i Singapur”, ha comentat Oltra, que aposta per una vellesa activa.

Oltra Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

El 25% de la població alacantina, un poc més de 80.000 habitants d’una població total de 336.500 persones, tenen més de 60 anys i la ciutat s’ha convertit en un destí per a persones jubilades. “Alacant és una ciutat pionera en programes dirigits a millorar la vida de les persones d’edat avançada que es queden soles”, ha destacat Barcala que incideix en l’aposta d’habitatges intergeneracionals per combatre aquesta solitud. L’ajuda domiciliària de la ciutat és d’uns dos milions d’euros, amb serveis com la Teleassistència o Menjar a Casa. El parc d’habitatges intergeneracionals que operen a la ciutat alacantina és de 72 amb una inversió que ha superat els 12 milions d’euros. “La labor dels Col·legis Professionals, en particular el dels psicòlegs, és un servei que ajuda a les persones majors que són vulnerables a aquestes pseudociències o a aquests tractaments miraculosos que de vegades es prometen i que realment no porten a cap lloc”, ha comentat el primer edil d’Alacant, puntualitzant que els col·legis han de ser els garants que eviten l’intrusisme professional.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana en la línia de l’alcalde alacantí ha volgut remarcar que “els avanços mèdics, tecnològics i socials han d’estar al servei de la qualitat de vida”. La discriminació per l’edat i la prevenció de violència de gènere en aquest col·lectiu és una altra de les qüestions en les quals s’ha posat certa èmfasi des d’ambdues institucions.

Oltra Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Les factures de la Diputació

Quant a les últimes declaracions que ha realitzat el president de la Diputació d’Alacant, per a Mónica Oltra opina que Cèsar Sánchez ha equivocat el seu paper i està emprant la institució que presideix, per fer oposició al Govern Valencià. “L’objectiu fonamental d’una Diputació és donar suport als petits municipis, sobretot, aquells que tenen menys possibilitats per pressupostos, per població i necessiten el suport de la Diputació”, ha subratllat Oltra. Quant a la Llei de Mancomunitats ha explicat que és una oportunitat per a les diputacions, perquè estableix demarcacions de cooperació entre municipis. La vicepresidenta de la Generalitat aclaria que en el passat s’havien vist infraestructures infrautilitzades perquè estaven repetides en uns 20 quilòmetres quadrats, per això, vol vertebrar aquestes infraestructures per aprofitar-les. Pel que fa al deute històric que la Diputació li reclama a la Generalitat, Mónica Oltra ha dit que vol saber en què es deu aquests diners i demana que es presente aquestes factures damunt de la taula. ”Al llarg d’aquests anys a la província d’Alacant, sobretot, s’ha caracteritzat per no ser una gestió molt diligent, ni molt respectuosa amb la llei, per tant, vull veure les factures que el senyor Sánchez vol que li paguem, perquè en funció de si això és legítim o forma part d’aquestes coses que pagava el Partit Popular que no estaven molt ajustades a la llei”, ha assenyalat la vicepresidenta.

Escola Valenciana

La contractació de l’entitat com és l’Escola Valenciana que té col·laboracions amb molts ajuntaments de tots els colors polítics, entitat que defensa l’ensenyament, els drets dels nens i nenes, i defensen el valencià com a riquesa lingüística a la Comunitat Valenciana. Mónica Oltra ha manifestat que si no hi ha un informe contrari a una contractació que entra dins del marc de la legalitat, no hi haurà intervenció de l’Ajuntament d’Alacant.