sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 1.500 xiquets de prop de 50 col·legis sortiran aquest divendres als carrers del centre de València per cantar nadales

"Nadalenques al carrer" és organitzat per l'Arquebisbat.

Més d’1.500 escolars de col·legis públics i diocesans de València sortiran aquest divendres als carrers del centre històric de la ciutat per oferir cançons nadalenques dins del seu onzé Festival de Nadales “Nadalenques al carrer”, que organitza la delegació diocesana d’Ensenyament i Pastoral Educativa.

Prop de 50 centres escolars, de diverses localitats de la diòcesi i de la mateixa capital valenciana, participaran en aquesta iniciativa que començarà a les 10 del matí a la plaça de l’Arquebisbat, enfront de la porta romànica de la Catedral de València, on a les 10.30 hores els alumnes interpretaran tots junts una nadala.

A continuació, els participants es distribuiran per 15 llocs del centre per cantar, com l’entorn de la Catedral, la Porta del Palau Arquebisbal, el jardí de la Basílica de la Verge, la plaça de l’Almoina, en la porta barroca i la porta gòtica de la Catedral, als peus del Micalet, o el jardí del Palau de la Generalitat, entre altres”, han afegit.

Posteriorment, a les 12.30 hores “està previst que els escolars es reunisquen de nou en la porta romànica de la Seu per oferir un repertori de nadales i realitzar la tradicional benedicció de nens Jesús dels pessebres, que els alumnes portaran de les seues cases”.

Finalment, a les 15 hores, els escolars aniran a la Casa General de les Germanetes dels Ancians Desemparats a València per visitar el pessebre que exposen les religioses i cantar nadales, segons les mateixes fonts.

Aquesta iniciativa, patrocinada per la Regidoria de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de València, pretén “recuperar el tradicional cant nadalenc pels carrers interpretat pels nens i que puguen gaudir-ho els ciutadans que passegen pel centre històric”.

Últimas noticias

Contenido relacionado