08:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Naix un goril·la d’una espècie en perill crític d’extinció en el Bioparc

Bioparc va acollir el naixement de Pepe, una cria de ‘Gorilla gorilla gorilla‘, una de les espècies catalogades en “perill crític” d’extinció, que s’ha convertit en el quart goril·la que naix al parc zoològic valencià.

Fossey, l’única de les tres femelles del grup reproductor de goril·les de Bioparc València que no havia estat mare fins ara, va donar a llum a Pepe el 8 de març, encara que fins ara no s’havia pogut saber el sexe, ja que mare i cria no s’han separat a cap moment.
Aquest naixement és l’aportació valenciana al Programa Europeu de Conservació (EEP) de ‘Gorilla gorilla gorilla‘, una de les espècies catalogades en “perill crític” (“Critically Endangered“) per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

Des del passat 8 de març, el comportament de la mare i el nounat han estat vigilats i supervisats per l’equip tècnic i tot s’ha produït de forma “molt favorable”, al que ha contribuït la bona relació amb els altres integrants del grup: el mascle Mambie, les altres tres cries i les seues mares, Ali i Nalani.

El fet que el bebé haja romàs pegat al pit de la seua mare a tot moment ha dificultat “enormement” el reconeixement del seu sexe però, finalment, gràcies a una fotografia en la qual es veia la zona genital, s’ha pogut confirmar que és mascle.
El nom de Pepe ha estat triat per la proximitat de dates amb el dia de Sant Josep i la festivitat de les Falles, ja que les altres cries de goril·la nascudes en el Bioparc han rebut noms relacionats amb la conservació de la seua espècie.

Fa cinc anys, Ebo va ser el primer i es diu com un xicotet i valuós bosc de Camerun on habita un grup de goril·les que es troben de debò en risc d’extinció a curt termini i on la Fundació Bioparc participa en un projecte de Conservació.

Virunga, nascuda l’estiu del 2016, és el nom del Parc nacional més antic i ric en fauna salvatge d’Àfrica i llar d’una quarta part dels goril·les de muntanya del planeta, conegut per la pel·lícula ‘Goril·les en la boira’.

Mbeli va nàixer el passat estiu i es refereix a un dels últims blocs forestals intactes (sense història de tala) en la Conca del Congo i un important bastió per als goril·les occidentals, elefants i altres mamífers en perill d’extinció.EFE

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado