sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Nau acull la presentació d’una novel·la gràfica sobre el viatge del botànic Cavanilles a Alacant

El viatge del botànic valencià Antonio Cavanilles a la fi del segle XVIII per la Foia de Castalla, a l'interior d'Alacant, és el resultat d'una novel·la gràfica de Gerard Miquel, que porta per títol Yo fui guía en el infierno (Desfiladero Ediciones) i que es presentarà demà dijous, 14 de desembre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat, a les 19.30 hores.

El viatge del botànic valencià Antonio Cavanilles a la fi del segle XVIII per la Foia de Castalla, a l’interior d’Alacant, és el resultat d’una novel·la gràfica de Gerard Miquel, que porta per títol Yo fui guía en el infierno (Desfiladero Ediciones) i que es presentarà demà dijous, 14 de desembre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat, a les 19.30 hores.
En l’acte, presentat pel coordinador de Fòrum de Debats de la Universitat de València, el periodista i escriptor Alfons Cervera, hi intervindran el crític Álvaro Pons, l’editor Pablo Herranz, l’escriptor Fernando Arias i l’artista gràfic Gerard Miquel.
Yo fui guía en el infierno adapta en vinyetes la premiada novel·la de Fernando Arias a través del traç estilitzat de Gerard Miquel. Ambientada al segle de les llums, planteja una lluita entre la Il·lustració i l’obscurantisme, entre la llum i l’ombra. L’obra, a mig camí entre el relat històric i l’aventura fantàstica, narra el viatge iniciàtic del botànic Cavanilles i un guia local a terres alacantines.
L’any 1792 el botànic Cavanilles s’endinsa en l’escarpada Foia de Castalla per realitzar un catàleg de plantes per encàrrec de Carles IV. Com a guia, té l’ajuda d’un jove vilatà, Àngel, amb l’esperança de realitzar la comesa sense contratemps. Diversos casos de ràbia els fan pensar que estan en una zona més inhòspita del que esperaven. Desafiant els límits de la raó, el que hi troben és l’infern a la Terra.
Gerard Miquel planteja en Yo fui guía en el infierno una narració fantàstica en la qual ha aconseguit traduir al seu propi vocabulari gràfic una època, el segle XVIII, amb tot el que s’infereix: l’esperit de la Il·lustració en apogeu, a sis anys que esclatara la Revolució francesa. En aquest context, presenta dos personatges antitètics, el botànic Cavanilles i el jove Àngel, és a dir, el mentor i l’aprenent, l’il·lustrat i el murri, la reflexió i la intuïció… un diàleg intergeneracional. Junts emprendran un viatge per una orografia que Gerard Miquel coneix de primera mà.
Gerard Miquel (Alaquàs, 1968) és un autor d’àmplia trajectòria en la il·lustració, tant en publicitat com en el mercat infantil i de llibres de text. Va formar part de capçaleres com la revista Kovalsky Fly o Fan Còmic. Les seues col·laboracions en còmic s’estenen a diverses publicacions, entre les quals destaquen les del personatge Monet per a la revista Era Garbèra. Més recentment ha publicat Un vas ple d’històries, còmic sobre els ibers realitzat per al Museu de Prehistòria de València.

Últimas noticias

Contenido relacionado