sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Nau acull el lliurament dels Premis de la Crítica Literària Valenciana

El Centre Cultural la Nau, de la Universitat de València, acull demà dissabte, 11 de novembre, a les 12 hores, el lliurament dels Premis de la Crítica Literària Valenciana en la seua trenta-sisena edició, que organitza l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris amb el patrocini de la Universitat Miguel Hernández i la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana.

La reunió i el veredicte dels diferents jurats, integrats per destacats crítics en actiu, representants d’institucions culturals i professors universitaris de la Comunitat Valenciana, es van fer a la Universitat Miguel Hernández el passat dia 20 de maig. Els jurats van premiar quatre obres corresponents a les modalitats de literatura dramàtica, de narrativa, d’assaig i crítica i de poesia.

En la modalitat d’assaig i crítica, el guardó va ser per als catedràtics de la Universitat de València Antonio Ariño i Joan Romero per l’obra titulada La secesión de los ricos, que va publicar l’editorial Galaxia Gutemberg en 2016.

El jurat va considerar que aquesta obra mereixia el premi per les seues reflexions rigoroses sobre un problema central de la nostra època, el de la desigualtat econòmica creixent i les seues conseqüències globals, i per aportar elements de gran interés per a un debat necessari.

En la modalitat de literatura dramàtica va ser distingit l’obra Alimento para mastines, de Javier Sahuquillo, que ha editat la Fundació SGAE, per una gran càrrega literària en la seua composició, així com per la intensitat emotiva que desprenen els personatges i el tema tractat.

En narrativa, De este pan y de esta guerra, de Jesús Zomeño, de l’editorial Contrabando. El llibre conté dihuit relats d’històries que transcorren en diferents ciutats europees en el context de la primera guerra mundial i en els quals l’autor aprofundeix en la naturalesa humana a través de sentiments i passions que es donen en qualsevol època, amb el tractament d’un talent excepcional.

Per últim, en poesia, els jurats concediren un guardó ex aequo a les obres Corteza de abedul, d’Antonio Cabrera, de l’editorial Tusquets, i Tu me mueves, d’Agustín Pére Leal, de l’editorial Pre-textos. Corteza de abedul parteix de la quotidianitat per aproximar-se a la realitat i manté un elevat grau d’intensitat en tots els poemes. Tu me mueves, per la seua banda, és un llibre de contemplació i celebració, però també de sorpresa davant la naturalesa, l’art i la transcendència.

Els Premis de la Crítica Literària Valenciana tenen l’objectiu d’ajudar a difondre el llibre d’autor valencià o amb residència habitual a la Comunitat Valenciana. Es donen l’any següent al de la publicació del llibre. Com la resta de premis de la crítica nacionals, no tenen dotació econòmica. Els guanyadors reben una escultura de Javier Morales.

Últimas noticias

Contenido relacionado