10:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Noemi Conejo, natural de Mislata, fallera major de París

La Casa Regional Valenciana a la capital francesa també celebra les Falles i demà viatjaran a València per assistir a la mascletà i desfilar en l’Ofrena

Noemi Conejo Barriga és una mislatera que es va graduar en arquitectura a la Universitat Politècnica de València en 2011 i, com molts altres milers de joves titulats, va haver d’emigrar per buscar-se un futur professional. Se’n va anar a París a fer pràctiques amb una beca Leonardo i des de llavors resideix a la capital francesa. Durant aquests anys ha format allí la seua família i és mare d’un xiquet amb la doble nacionalitat francesa i espanyola, però manté una estreta relació amb la seua terra natal gràcies a la Casa Regional Valenciana, que fa uns dies la va nomenar Fallera Major de París de 2018.

Com qualsevol altra comissió fallera, la Casa Regional celebra una gala de presentació de la màxima representant de les Falles a París, un càrrec que aquest any ocuparà la jove mislatera. Durant la seua presentació, Noemi Conejo va fer un discurs en el qual va explicar per què està a París i com va arribar a conéixer la Casa Regional, una entitat de la qual va dir que és “molt important per seguir en contacte amb la nostra cultura i les nostres arrels quan estem lluny de casa”. Per això, ara pretén aprofitar el seu regnat per “transmetre la cultura valenciana a les noves generacions nascudes a París”.

A més de presidir els actes fallers que s’estan celebrant aquests últims dies a París, Noemi vindrà a València demà per assistir a la mascletà i desfilar en l’Ofrena, un viatge pel qual reconeix que està “molt il·lusionada”. Cada any, la Generalitat convida a la Casa Regional Valenciana a París a assistir als dies grans de les festes i solen participar en l’homenatge a la Mare de Déu dels Desemparats amb alguna falla amiga. En aquesta ocasió Noemi desfilarà el dissabte dia 17 de març amb la falla Alberic – Heroi Romeu, del sector La Roqueta-Arrancapins. I demà dimecres, dia 14, assistirà des del balcó de l’Ajuntament de València a la mascletà de la pirotècnia Zarzoso.

El primer que farà Noemi demà només aterrar serà vindre a Mislata a retrobar-se amb la seua família i amics, a més de visitar el taller d’una modista local per provar-se el seu nou vestit de valenciana. Durant tota la setmana, Noemi estarà a Mislata, a casa dels seus pares, i podrà gaudir del magnífic ambient faller que es respira durant aquests dies als carrers de la ciutat.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado