sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oltra: “El Pacte Valencià ha de ser l’instrument que ens mantinga units i unides per a acabar amb la violència de gènere i el masclisme”

Representants del Consell, Les Corts, entitats, institucions i societat civil han guardat tres minuts de silenci per l'assassinat a Guadassuar de Maricica.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha apel·lat a la unitat entorn del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista “com l’instrument que ens mantinga en peus, units i unides per a acabar amb l’expressió més grollera de les relacions desiguals entre dones i homes, de les relacions de dominació i patriarcals que estan en la base d’aquests assassinats”

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després dels tres minuts de silenci que s’han guardat davant el Palau de la Generalitat per a rebutjar i condemnar l’assassinat de *Maricica, la dona de 43 anys que va ser agredida brutalment per la seua parella dijous passat, 30 de novembre, en el municipi de Guadassuar i que va morir com a conseqüència d’açò.

Oltra ha assenyalat que amb aquesta mort s’eleva a 47 la xifra de dones assassinades per la violència masclista a Espanya en el que va d’any, vuit d’elles a la Comunitat Valenciana, incloent a la xiqueta Maya, de dos anys, assassinada el passat 12 de novembre a Alzira.

La vicepresidenta ha agraït la presència en aquesta concentració del President de la Generalitat, Ximo Puig, de la responsable de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre les Dones de la Delegació del Govern i dels representants de les diferents institucions, Consell, diputacions, Les Corts, associacions de dones i societat civil en general.

“Aquest acte és la mostra que la societat valenciana en el seu conjunt està mostrant la seua unitat enfront de la violència de gènere i el masclisme, el seu suport a les víctimes i a les seues famílies, amics i amigues i la gent que els vol, a més de la seua total confrontació amb els agressors i assassins, amb els quals se senten amb dret d’esbiaixar la vida a les dones pel simple fet de ser-ho”, ha afirmat.

La concentració ha comptat amb la participació, entre uns altres, dels diferents grups polítics presents en Les Corts que han mostrat la seua repulsa contra aquest assassinat i la importància de mostrar aquest rebuig mitjançant concentracions com aquesta.

Així, María José Ortega, en representació de Compromís, ha assenyalat que tota la societat “ha d’estar més que mai unida, perquè es tracta d’una qüestió social, de terrorisme masclista i cada vegada més hem de dir ‘prou'”.

Per la seua banda, la diputada socialista Rosa Peris ha destacat que amb aquesta concentració “volem expressar de forma simbòlica que quan es fa mal a una dona ens fan mal a tota la societat” i ha apel·lat a “seguir treballant mitjançant el Pacte Valencià, que és el camí adequat i que hem de desenvolupar per a garantir la protecció i la vida de les dones i dels seus fills i filles”.

Així mateix, Merche Ventura ha expressat en nom de Ciutadans la seua condemna a aquest assassinat i ha advocat per “seguir sensibilitzant a la societat sobre aquest tema a través del Pacte, amb la finalitat d’eradicar d’una vegada aquestes conductes hostils contra les dones. Tots els grups parlamentaris estem sumant i treballant, perquè és un repte per a intentar acabar l’any sense més víctimes i començar un nou lliure d’aquest tipus de violència”.

Últimas noticias

Contenido relacionado