jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oriola implanta una nova consulta d’infermeria dirigida a la preparació del pacient quirúrgic

L’Hospital Vega Baja implanta la consulta d’infermeria de cirurgia ‘Fast-Track’, també denominada de rehabilitació multimodal. La consulta està dirigida fonamentalment a la preparació física i emocional del pacient amb l’objectiu de reduir la resposta a l’estrès prequirúrgico.

Els pacients que van a ser sotmesos a una cirurgia de còlon seran atesos, abans de la seua intervenció, pel personal d’infermeria que ha sigut format en aquesta nova modalitat terapèutica. Així mateix es preveu incorporar aquesta modalitat a la cirurgia urológica que es realitza en l’hospital. Aquest tipus de mètode consisteix en l’aplicació de nous procediments que milloren i acceleren la recuperació dels pacients sotmesos a cirurgia convencional i prevenen les complicacions associades a la morbiditat de les cures preoperatorios tradicionals.

Amb anterioritat a la cirurgia, el pacient que complisca els criteris d’inclusió, serà citat en la consulta d’infermeria de la unitat d’hospitalització. En aquesta consulta rebrà, de mans del personal d’infermeria, una sèrie de recomanacions que se centren a ensenyar-li exercicis de relació muscular progressiva; aconsellar-li hàbits de vida saludable, com el foment d’exercici físic; i recomanar-li l’abandó d’hàbits tòxics,com el tabac o alcohol. A més rebrà consells nutricionals especifiques fonamentals per a la correcta reparació postquirúrgica dels teixits. Tant el pacient com el seu familiar rebrà, de forma escrita i verbal, tot el que ocorrerà durant la seua estada en l’hospital de forma cronològica, les possibles complicacions, resultats esperats i quan es produirà l’alta.

Segons ha assenyalat la supervisora d’infermeria de la unitat de cirurgia, Ana Rosa Ruiz Vidal, “gràcies a l’engegada d’aquesta consulta els pacients obtenen grans beneficis. S’ha demostrat que s’augmenta la satisfacció dels pacients, disminueix l’ansietat preoperatoria i es millora el procés postoperatorio, accelerant la recuperació dels pacients i s’escurça el temps necessari per a la recuperació completa dels pacients”

Aquest nou abordatge terapèutic sorgeix del treball d’un equip multidisciplinari format per cirurgians, uròlegs, anestesistes i personal d’infermeria, que porten mesos preparant aquesta modalitat de cirurgia ‘Fast-Track’.

Últimas noticias

Contenido relacionado