lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Paterna, primer municipi d’Espanya a disposar d’un espai autoritzat per emmagatzemar pólvora amb garanties de seguretat

L’Ajuntament de Paterna disposarà d’un espai autoritzat per emmagatzemar pólvora, convertint-se així en la primera i única ciutat d’Espanya que compta amb un lloc d’aquestes característiques.

Així ho ha anunciat hui la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche després de rebre l’autorització de Delegació de Govern per poder utilitzar un espai, que ha habilitat en dependències municipals, per emmagatzemar una quantitat limitada de pólvora.

El particular magatzem permetrà al consistori guardar fins a 15 quilos d’articles pirotècnics per utilitzar en manifestacions festives F1, F2 i F3 i emmagatzemar-los en condicions legals i de seguretat segons l’Article 105 del Reial decret d’Articles Pirotècnics i Cartuchería.

La regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche, que va acudir l’estiu passat a les oficines de Delegació del Govern per registrar formalment aquesta petició, ha explicat que “amb aquest espai el consistori paterner busca disposar d’un lloc que, complint amb tota la normativa vigent quant al tractament i magatzematge d’aquest material pirotècnic, permeta a l’Ajuntament tenir un petit romanent d’articles pirotècnics”.

“El nostre propòsit és poder comptar, dins de la legalitat establerta, amb una petita remesa d’artificis pirotècnics que ens permeta fer ús d’aquest material de manera immediata d’acord amb les necesitats de les entitats festives”, ha explicat Periche al mateix temps que ha recordat que “donada la particular vinculació de Paterna amb el món de la pólvora i la gran quantitat d’actes que se celebren en el municipi en els quals s’utilitza aquest material, era fonamental disposar d’una cambra d’aquestes característiques”.

“Els arrelst i la gran tradició de Paterna amb la cultura del foc expliquen i justifiquen la necessitat que l’Ajuntament vulga comptar amb aquest particular magatzem”, ha manifestat la regidora.

El nou espai, que té unes dimensions de 9,98 m2, compta amb el preceptiu projecte tècnic i compleix amb totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries. A més, – tal com ha explicat Periche – “es controlarà l’entrada i sortida de material pirotècnic perquè no s’excedeixi la quantitat autoritzada de 15 quilos”.

De la mateixa manera, la regidora ha assenyalat que “es tracta d’una iniciativa pionera fruit de la tradició i de l’especial vinculació de paterna amb el món de la pólvora i el foc”.

Últimas noticias

Contenido relacionado