Peníscola adjudica les obres d’adequació del nou Centre Cultural dedicat al Papa Lluna

L'Ajuntament de Peníscola adjudica les obres del Centre Cultural dedicat al Papa Lluna, que acollirà la Casa de l'Aigua en el cor del Nucli Antic.

672

L’Ajuntament de Peníscola ha adjudicat les obres per a l’adequació del nou Centre Cultural dedicat al Papa Lluna, en l’emblemàtic edifici de la Casa de l’Aigua, situat en el cor del Nucli Antic de la ciutat emmurallada.
La iniciativa, impulsada per l’Associació d’Amics del Papa Lluna, ha sigut recolzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, que es fa càrrec dels treballs d’adequació, per un import total de 15.125 €, que començaran en els pròxims dies i hauran de finalitzar abans del terme del present any.
A més, la regidora, Raquel París, ha confirmat que “es procedirà en els pròxims dies també a l’adquisició del mobiliari i equipaments informàtics necessaris per a allotjar la Biblioteca del Papa Lluna, així com l’arxiu de documents i obres relacionades amb Benedictí XIII”.
París ha valorat “la importància de valorar la figura i llegat del Papa Lluna, perquè forma part de la nostra història i de la història universal” i ha agraït “la implicació i impuls de l’Associació d’Amics del Papa Lluna, en la figura del seu President, Joan Baptista Simó, amb qui hem treballat per a poder adequar i moblar un dels quals estan cridats a ser un dels centres de coneixement sobre el pontífex més importants, no solament per la dedicació i implicació de la mateixa entitat, sinó per la quantitat publicacions i obres que podran consultar-se per al seu estudi i recerca” ha valorat.
París ha puntualitzat que “en aquests primers anys els integrants de l’associació tindran un paper fonamental en la configuració i funcionament d’aquest centre amb vocació divulgativa i pedagògica, però per descomptat és un centre obert i estarà disponible per a tots aquells que vulguen saber i conéixer més sobre un dels pobladors més il·lustres que ha tingut la nostra localitat”.