jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Peníscola aconsegueix estalviar més de 420.000 € en contractes públics el 2018

La Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç de la tasca realitzada des de Contractació aquest exercici passat.

Amb 20 contractes formalitzats al llarg de l’anualitat, per un importe total de 1.896.523,61 €, la regidora de l’àrea, Sandra Albiol, destaca “l’important treball que s’està fent en acompliment de la nova llei de contractació pública”.

Així, els contractes adjudicats des de l’administració pública amb el procediment reglat compten amb imports baixos, molt per davall del que s’estipula com a contracte menor, com, per exemple, la redacció del projecte tècnic per a la reparació de la coberta de l’ermita de Sant Antoni o la redacció de la memòria d’implantació del nou col·legi, mitjançant l’adhesió al programa Edificant, ambdós per import inferior als 5000 euros, fins a la reforma fel poliesportiu municipal; el subministrament, substitució o instal·lació de la gespa artificial per al camp de futbol; la reforma dels vestidors del camp de futbol, o les obres d’adaptació d’usos per a Serveis Socials i Oficina d’Informació Turística en el Centro d’Estudis que sumen, entre els quatre, més d’un milió d’euros.

A més, al llarg d’aquest any, s’han adjudicat contractes de llarga durada, com per exemple, el manteniment i conservació dels espais verds urbans i arbrat; la neteja d’edificis públics, així com el transport sanitari, l’ambulància municipal o el servei de socorrisme i salvament en platges, la suma anual total dels quals és de més de 600.000 € i l’estalvi anual, de més de 120.000 €, considerat en el càlcul referit.

Tanmateix, tal com ha ampliat la regidora, “l’estalvi que suposaran, en curt termini, aquests últims contractes de llarga duració i formalitzats el 2018, serà de més de 700.000 euros per a les arques públiques al llarg dels anys de durada dels respectius contractes”.
Durant la reunió de balanç de funcionament de l’àrea de Contractació, l’alcalde, Andrés Martínez, ha volgut reconéixer el treball de tot el departament, així com el de la resta de les àrees implicades en el procediment administratiu, com Secretaria i Intervenció.

De la mateixa manera, Martínez ha destacat que tots els expedients “estan publicats, donant compte dels esforços en matèria de transparència que està duent a terme l’administració local”.

Últimas noticias

Contenido relacionado