lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Peníscola serà el final de la volta ciclista

La Diputació de Castelló portarà la Tornada Ciclista a Espanya a la província del 5 al 7 de setembre amb el desenvolupament de dues etapes esportives i una jornada descanse que donaran a conèixer la riquesa de l’interior i la costa castellonenca a nivell internacional.Així, el Govern Provincial, en col·laboració amb els ajuntaments de Castelló i Peníscola, que també són copatrocinadors, i el de Llucena, fixarà en les muntanyes i la costa de Castelló l’inici de la recta final de la 72 edició d’aquesta important competició esportiva que donarà inici el 21 d’agost i conclourà l’11 de setembre.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha presentat aquest matí el desenvolupament de la Volta en la província de Castelló com una convocatòria “il·lusionant per a una terra que vol mostrar-se al món amb aqueixa dualitat que la caracteritza, amb aqueixa riquesa que la fa única i que anem a poder reivindicar a través d’un dels esdeveniments esportius més important dels quals hi ha en el nostre país. Així, Castelló serà protagonista en la setmana final, en el moment decisiu d’aquesta competició, que és la que més minuts mediàtics copa de les quals se celebren en el nostre país”.

Algunes xifres que il·lustren aqueix gran impacte mediàtic que tindran les dues etapes sobre la imatge turística de la província són la retransmissió per televisió de sis hores en directe en 190 països a través de 37 canals, els més de 30 milions de visites que es produeixen a la web, de les quals el 70% són de públic estranger, i els 1.427 periodistes acreditats per a cobrir la carrera, procedents de 26 països diferents.

Col·laboració dels Ajuntaments
En la presentació també ha participat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qui ha destacat que “la ciutat de Castelló es considera afortunada de ser aliada en una de les etapes de la Volta i des del Govern anem a oferir tota la col·laboració perquè la Volta siga un nou èxit”. En aquest sentit, Marque ha insistit que “l’Ajuntament de Castelló vol expressar la seua satisfacció per tornar a formar part d’un esdeveniment esportiu de primera magnitud que, a més, té importants repercussions econòmiques per a la ciutat. La Volta és una oportunitat per a Castelló i la seua província que volem aprofitar, perquè és una finestra per a promocionar els valors i la potencialitat d’una ciutat que vol fer del turisme un dels seus grans eixos econòmics. Un objectiu que aconseguirem gràcies a la col·laboració entre institucions”.

També valors positius són els que ha destacat tant l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez com el de Llucena, David Monferrer. Martínez ha explicat “l’enorme capacitat de difusió turística que té aquest esdeveniment. Estem convençuts del bon resultat que va a tenir i el ben acollit que serà entre el empresariat turístic dels nostres pobles. En el cas de Peníscola, la presència audiovisual del municipi en diferents formats televisius està sent molt positiva, amb exemples com la producció internacional ‘Joc de Trons’ o la sèrie nacional ‘El Quiosquet de Pepe’”.

L’alcalde de Llucena, David Monferrer, ha agraït “l’oportunitat que un municipi xicotet com el nostre puga donar a conèixer els seus atractius turístics i esportius en l’àmbit nacional i internacional, i sobretot també entre l’elit ciclista, que veurà les grans oportunitats i potencial que té el nostre terme per a practicar aquest esport”.

Dues etapes que travessen 23 municipis
La competició ciclista més important del país desenvoluparà la seua primera etapa en la província (la desena de la Volta) el dia 5 de setembre amb eixida en el municipi aragonés d’Alcanyís. Entrarà a Castelló per Morella, travessant la província fins a concloure  en Peníscola. La jornada del 6 de setembre serà de descans, suposant un important impacte turístic per a la província, i ja l’etapa 11 de la Volta Castelló-Llucena-Camins del Penyagolosa tindrà el següent recorregut: Castelló-Desert dels Palmes – Alt de la Coma – La Pobla Tornesa – Cabanes – Torre d´en Domenech – la Serratella – Albocàsser – Benassal – Culla – Atzeneta – Les Useres – Costur – Figueroles – Llucena – final d’etapa en l’Alt Mes de la Costa.

A més de la difusió turística, Javier Moliner ha destacat el treball que s’ha dut a terme en l’aspecte esportiu. “No volíem que el pas de la Volta per Castelló fóra alguna cosa anecdòtic i portem treballant mesos al costat del departament tècnic de la Volta perquè la presència de la província de Castelló en la competició marcara personalitat, que no passara desapercebuda. Serà l’última setmana de la Volta, en un moment decisiu que atraurà màxima atenció de tots els afeccionats, amb un recorregut en aquesta etapa 11 que recorrerà tres ports muntanyencs i que permetrà descobrir un recorregut que crec que serà la joia de la Volta pel seu gran atractiu, amb trams amb un pendent superior al 22%”.

Cal recordar que serà dissabte que ve, 9 de gener, quan es presente oficialment la Volta a Espanya 2016 i que serà en aqueixa convocatòria que tindrà lloc a Santiago de Compostel·la quan es comuniquen els detalls tècnics de l’itinerari de la competició per les diferents zones del país.

Últimas noticias

Contenido relacionado