lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Pérez Garijo: “La Diputació posa les bases d’un nou model de serveis socials que avança en justícia social”

La diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha destacat aquest dilluns, Dia Mundial de la Justícia Social, que la Delegació que gestiona està “implementant els objectius de govern de la Diputació en matèria de justícia social” a través de les noves ajudes al sosteniment dels Serveis Socials Generals, les bases de les quals i la convocatòria única s’aprovaran en la Junta de Govern que celebra demà l’ens provincial.

“Posem les bases d’un model que avança en justícia social i que aposta per les polítiques de prevenció, de manera que les ajudes no es limiten a quanties reduïdes quan fan falta amb molta urgència sinó que es detecten els problemes abans que siguen més greus”, ha explicat la diputada.

Enguany, les ajudes presenten la novetat d’estar unificades en una sola convocatòria de subvenció amb la finalitat de reduir la burocràcia administrativa per als sol·licitants.

“En lloc d’oferir moltes ajudes de petites quanties, que sumien als treballadors socials en tràmits burocràtics, ara convoquem una sola subvenció que tindrà diferents conceptes: pobresa energètica, necessitats alimentàries, i tot el que és necessari per a tirar endavant des dels serveis socials de base en els municipis de menys de 10.000 habitants”, ha desgranat Pérez Garijo.

A més, les noves ajudes obrin la porta a la contractació de nous professionals –una inversió que la Diputació assumeix al 100% per primera vegada– perquè els Ajuntaments tinguen la possibilitat de conformar equips d’atenció social primària.

Malgrat l’ajust de 15 milions d’euros en el pressupost global de la Corporació per a 2017 a causa de la retallada de les aportacions de l’Estat, Pérez Garijo ha reivindicat l’increment de 3 milions en la partida d’ajudes als ajuntaments menors de 10.000 habitants per a serveis socials bàsics com una “aposta clara per la justícia social, que senta les bases d’un nou model”.

“En la Diputació de València heretem una gestió de serveis socials basada fonamentalment en l’assistencialisme, que des del principi de la legislatura hem treballat per canviar”, ha asseverat.

Per a la diputada, aquesta nova subvenció representa un “canvi de rumb respecte al model de serveis socials caracteritzat per la privatització dels serveis públics, la utilització de criteris polítics en el repartiment de les ajudes, la falta de participació dels professionals en la presa de decisions i l’absència total de coordinació amb la Generalitat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado