04:10 - jueves, 5 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Picassent celebra el Dia Internacional contra l’homofòbia

El 17 de maig es celebra el Dia Internacional contra l’homofòbia. Es commemora la decisió de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) d’eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

Malauradament, la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere continua estant molt present a la societat: L’homosexualitat és perseguida a més de 80 països i en alguns, fins i tot, es castiga amb la pena de mort. Moltes legislacions avalen i fins i tot promouen la discriminació per LGBTfòbia.

Malgrat els avanços legislatius dels darrers anys, l’homofòbia continua afectant a moltes persones, per això des de les Regidories de Benestar Social, Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Picassent s’han portat a terme unes activitats per tal de fer visible la diversitat de la nostra societat, les quals, van dirigides des dels més menuts fins a la gent més major. Entre els actes programats destaca la projecció de la pel·lícula Freeheld, unes xerrades de sensibilització als instituts dirigides als i les adolescents, un conta contes i unes activitats lúdiques sobre la col·lecció de llibres “Contes Familiars” per a menuts de 0 a 5 anys, així com també una mostra de curts del festival “Mostra la Ploma” del Col·lectiu Lambda.

“Amb esta campanya volem combatre la discriminació per raó de l’orientació sexual, així com reafirmar el nostre compromís de treballar per la igualtat, el respecte, els drets i la llibertat de totes les persones” ha afirmat l’alcaldessa Conxa Garcia.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado