sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Platemcas acollirà els cinc plans diversos de protecció civil enfront de riscos diversos

L'homologació del Pla Territorial d'Emergències permetrà a Castelló tramitar altres cinc plans locals enfront de riscos diversos.

L’aprovació per unanimitat del Pla Territorial Municipal enfront d’Emergències de Castelló (Platemcas) en el ple de l’Ajuntament de Castelló suposa el penúltim graó, perquè la ciutat compte amb el pla de protecció civil més important i de més alt rang, un document de coordinació davant emergències exigit per la llei des de 1992. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha explicat que el ‘Platemcas’ “entrarà en vigor una vegada que siga homologat en la Comissió Autonòmica de Protecció Civil, que esperem que es convoque a l’inici de l’any”.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat “l’aposta del Govern municipal, i en concret de l’àrea de Seguretat Ciutadana, per dotar a la ciutat d’una eina com el ‘Platemcas’ per a fer front a qualsevol emergència amb totals garanties” i ha ressaltat “el treball dels tècnics per fer possible l’aprovació d’un pla essencial en l’àmbit de la protecció civil i que garanteix una resposta coordinada davant una enorme varietat de situacions”.
Així, progressivament s’aniran redactant i aprovant el pla d’actuació municipal enfront del risc d’inundacions; el pla d’actuació municipal enfront del risc d’incendis forestals i el pla d’actuació municipal enfront del risc d’accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera o ferrocarril. Després s’elaboraran el pla d’actuació municipal enfront del risc de contaminació marina accidental i, finalment, el pla d’actuació municipal enfront del risc radiològic.
Els tècnics municipals de l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Castelló ja estan treballant en els tres primers i, posteriorment, abordaran la redacció i tramitació dels dos últims plans d’actuació municipal: el de contaminació marina accidental i el de risc radiològic.
Una vegada que el ‘Platemcas’ estiga homologat, s’engegarà la fase de divulgació i implantació, que es perllongarà durant diversos mesos, que inclou a tots els membres del Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal), com són l’equip de Govern, tècnics responsables de diferents departaments municipals, gabinet de comunicació, agents de Policia Local, de mobilitat, Bombers i, fora de l’àmbit local, agents del Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, Policia de la Generalitat, Servei d’Emergències Sanitàries, entre altres.

Últimas noticias

Contenido relacionado