martes, 25 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

En deu platges de la provincia de Castelló oneja el guardó de qualitat ‘Qualitur’

La bandera amb la Q de Qualitur oneja ja en les poblacions d'Alcalá de Xivert, Benicàssim, Borriana, Moncofa, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vinaròs i Castelló de la Plana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha assistit en el CdT de Castelló al lliurament de les banderes que premien la qualitat, on ha ressaltat que el 62% de les platges amb la bandera de Qualitur en 2019 són valencianes

En concret, a la província de Castelló, oneja la bandera amb la Q de Qualitur en les poblacions d’Alcalá de Xivert, Benicàssim, Borriana, Moncofa, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vinaròs i Castelló de la Plana

Puig, ha destacat que la Comunitat Valenciana és l’autonomia amb més platges guardonades per Qualitur aquest 2019 gràcies a l’aposta del Consell valencià per competir “a través de l’excel·lència i la qualitat”.

En concret, en aquesta temporada, el 62% de les platges espanyoles a les quals Qualitur ha atorgat la seua bandera són valencianes, amb un total de 176 distincions, quatre més que en 2018. A més, és també l’autonomia amb més banderes blaves de tot el litoral espanyol.

El cap del Consell, que ha assistit en el Centre de Turisme de Castelló al lliurament de les banderes Qualitur als representants municipals de les poblacions beneficiades, ha defensat la importància d’aquests guardons per a visibilitzar “la qualitat de les platges valencianes” i ha assegurat que són “el reconeixement pel treball ben fet”.

El *president ha felicitat els ajuntaments presents en l’acte, al mateix temps que els ha recordat la importància del seu paper en l’acció de proximitat, més enllà de la legislació autonòmica, estatal i europea en matèria de costes.

“El producte de sol i platja és un producte fonamental per a nosaltres”, ha assenyalat Puig, que ha recordat que el 14,6% del PIB i el 15,1% de l’ocupació valenciana depenen d’aquest sector.

Per això, ha animat als municipis costaners a “impulsar l’hospitalitat com a tret diferenciador”, tal com estableix la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, per a “situar la nostra oferta en l’excel·lència”.

Així mateix, ha afirmat que l’augment dels visitants en la Comunitat Valenciana avança “molt més que en el conjunt d’Espanya”, en passar en els últims quatre anys de 6’2 a 9’2 milions de visitants estrangers, unes xifres que arriben als 30 milions de visitants anuals entre espanyols i forans.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha incidit en la necessitat que les platges valencianes “siguen cada vegada més inclusives, accessibles, hospitalàries i confortables” com a “pas necessari per a diferenciar-nos”.

A més, ha anunciat que la Comunitat Valenciana també implantarà els segells de qualitat en un altre producte “important per a la diferenciació” com són els museus, per a premiar “la gestió turística de qualitat” i convertir-los així en “referència per a multiplicar el turisme cultural”.

Qualitur 2019

En la present temporada han obtingut la bandera Qualitur els municipis alacantins d’Altea, Benidorm, Benissa, Dénia, El Campello, La Vila Joiosa, Oriola, Pilar de la Perfora, Santa Pola, Teulada i Torrevella.

A la província de València els guardonats han sigut Bellreguard, Canet d’en Berenguer, Cullera, El Perelló, El Puig de Santa María, Gandia, La Pobla de Farnals, Miramar, Oliva, Piles, Puçol, Sagunt, València, Alboraia, Tavernes de la Valldigna i Xeraco.

Últimas noticias

Contenido relacionado