jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Policia amb fusells en el carrer per “neutralitzar” gihadistes

Després dels atemptats de Berlín la policia canvia el protocol i exhibeixen fusells i subfusells en llocs públics.
Les noves instruccions que han rebut els agents de la Policia Nacional indiquen l’estat d’alerta real a la qual estan sotmesos els cossos de seguretat. Quan abans es remarcava que disparar era l’última opció, ara es recomana “neutralitzar” en cas de fer front a un possible terrorista.

Cada vegada que els membres de l’autodenominat Estat Islàmic (IS) han executat un atac a França, Anglaterra o Alemanya, els agents espanyols han pres nota per a anar modificant les seues estratègies. No és per a menys després de veure una de les escenes de l’atemptat del Charlie Ebdó quan els terroristes van disparar i després rematar a un policia amb fusells d’assalt. No poden fer front amb armes curtes si els atacants arriben amb armes superiors.

Alerta antiterrorista de nivell 4

Les Forces de Seguretat de l’Estat eleven la pressió sobre persones sospitoses de terrorisme. En la pràctica, comporta la mobilització total dels agents de la lluita antiterrorista, que extremen les tasques de vigilància i informació sobre persones de risc.

Protecció de centres sensibles. Inclou els centres estratègics, com puguen ser centrals nuclears, i centres de transport, com a estacions de tren o aeroports. Aquestes tasques corresponen al Cos Nacional de Policia i a la Guàrdia Civil. No obstant això, en els últims mesos el Ministeri de l’Interior ha demanat la col·laboració de les companyies de seguretat privades davant el risc d’atemptats.

Major vigilància de carrer. Suposa incrementar la presència d’agents dels dos cossos de seguretat en els carrers. Implica la mobilització de nombrosos efectius, amb la conseqüent reducció de períodes de vacacionals.

Advertiment a les Forces Armades. Encara que les principals tasques corresponen a la Policia i a la Guàrdia Civil, l’Exèrcit també rep la comunicació del nivell d’alerta perquè incremente el nivell de protecció sobre les seues instal·lacions. A més, en el cas que els agents de les Forces de Seguretat tingueren problemes per a cobrir tots els seus objectius, els militars haurien de col·laborar en aquestes tasques.

Últimas noticias

Contenido relacionado