lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Policia Nacional deté a un xic de 14 anys per assetjar a una companya de classe

Agents de la Policia Nacional han detingut a un xic de 14 anys en una localitat de la Comunitat Valenciana i estan investigant a altres tres implicats en un cas de assetjament escolar a una companya de classe. El menor d’edat arrestat maltractava física, psicològicament i verbalment a la víctima tant en l’aula com fóra del centre educatiu, fins i tot en el seu domicili familiar. La jove no volia anar al col·legi, on va arribar a patir una crisi d’ansietat.

La recerca va començar quan els pares de la menor assetjada s’adonaren dels fets i els van denunciar en una comissaria de la Policia Nacional. Els progenitors van observar que la seua filla manifestava símptomes d’ansietat i van esbrinar que rebia insults i vexacions per part dels seus companys de classe.

Amb aquesta informació, els agents van realitzar les perquisicions necessàries per a l’esbrinament dels fets. L’assetjament a la jove va començar a l’octubre del 2015, quan va ser sotmesa a maltractament verbal i psicològic per part d’alguns companys del seu col·legi.

Els quatre investigats tenen 14 i 15 anys

Els presumptes assetjadors són tres adolescents de 14 anys i un de 15. Els agents van esbrinar que la víctima, de 13 anys, era espentada i colpejada amb motxilles, així com que rebia “collejas”, insults de tot tipus i fins i tot li arrabassaven les seues pertinences.

Un dels menors investigats hi havia fins i tot amenaçat a la víctima, dient-li que l’anava a rajar i pegar-li una punyada, així com que ompliria amb excrements el pom de la porta d’accés al seu habitatge.

Els investigadors van esbrinar que el jove i els seus amics van llançar ous contra la finestra de la víctima en una ocasió, així com que era vigilada i perseguida fins i tot els caps de setmana i quan la localitzaven començaven a insultar-la en ple carrer. Finalment els agents han detingut al menor d’edat com a presumpte autor de delictes d’amenaces i contra la integritat moral.

Pla Director per a la convivència i millora de la seguretat en els centres educatius i els seus entorns

Gràcies a l’acord entre el Ministeri d’Interior i el Ministeri d’Educació, dins d’aquest Pla agents especialitzats de la Policia Nacional contacten amb col·legis i ofereixen xarrades a alumnes, pares i professors sobre assetjament escolar, drogues i alcohol, bandes juvenils, riscos en Internet i violència de gènere, tractant d’eradicar des de diversos fronts aquest tipus de conductes, sensibilitzant en aquest cas als joves a fomentar la companyia, el respecte i els valors.

Últimas noticias

Contenido relacionado