jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els populars valencians revalidaran hui la candidatura d’Isabel Bonig

Els militants del Partit Popular de la Comunitat Valenciana votaran per primera vegada pel sistema, “un militant un vot” en unes primàries que han tingut un perfil de participació baixa. La candidatura d’Isabel Bonig, actual presidenta del Partit ha recorregut de nord a sud la Comunitat Valenciana per tal d’exposar els seus companys de partit el seu programa per a guanyar les eleccions en 2019. D’altra banda, el candidat alternatiu, el valencià José Luis Bayo, ha destacat per no fer massa presència ni en actes de partit ni en cap esdeveniment.

La situació de José Luis Bayo, que no ha aconseguit negociar en cap moment per tal de fer una candidatura conjunta, a banda dels seus antecedents com a president de Noves Generacions i l’escassa campanya que ha realitzat, és ben bé poc esperançadora. Va treballar a les ordres de l’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, fins que en 2008 va dimitir en ser acusat d’un delicte d’estafa per suposadament haver demanat diners a la propietària de Majestic a canvi de facilitar-li la llicència d’obertura del club.

Isabel és una carrera en constant creixement: des de la presidència de l’associació ‘La Vall del Futur’ des d’on es reivindicava l’hospital per a la Vall d’Uixó va prendre rellevància en l’àmbit local, i per a les eleccions del 2007 el PP va pensar en ella per a encapçalar la seua candidatura municipal. Bonig aconseguiria guanyar amb majoria absoluta i repetir els resultats a les següents eleccions del 2011. Deu dies després de prendre possessió com alcaldessa de la Vall d’Uixó fou cridada pel president Francesc Camps per tal de dirigir la conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient (càrrec que va ocupar fins al 30 de juny de 2015) i fou substituïda a l’alcaldia pel seu company Óscar Clavell.

El juliol del 2015, després que Alberto Fabra renunciàs a la presidència del PP valencià arran dels resultats electorals a les eleccions autonòmiques de maig, Isabel Bonig va ser escollida per aclamació pel comité executiu i la junta directiva del PP valencià com a presidenta, després d’haver estat designada per a aquests càrrecs per la direcció estatal del partit.

Les previsions no donen més del 5% dels vots al candidat d’Abastos. Isabel es presentava durant els últims dies molt tranquil·la davant la premsa, que ha assegurat que continuarà amb el seu “nucli dur” i ja té els ulls en les eleccions del 2019.

Últimas noticias

Contenido relacionado