El Senat va aprovar ahir, a iniciativa del Partit Popular, una Proposició de Llei que permet caçar i pescar les espècies invasores exòtiques en la província de Castelló. Així, a l’abril el Congrés va aprovar la modificació legislativa que ahir va ratificar el Senat amb els vots a favor del Partit Popular, l’abstenció del PSOE i el vot en contra de Compromís.
Així doncs, amb la modificació de la llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, s’estableix un règim que permet la lluita contra les espècies exòtiques invasores i la compatibilitat de la caça i la pesca, així com del sector de l’aqüicultura.
La senadora pel Partit Popular de la província de Castelló, Salomé Pradas, ha explicat que “amb el tràmit aprovat ahir en la Cambra alta amb els vots del Partit Popular, hem atés una reivindicació que ens han fet arribar els caçadors i pescadors valencians que han mostrat la seua satisfacció en haver-se atés la seua demanda”.
Així mateix, Pradas ha lamentat “la falta de sensibilitat de PSOE i Compromís amb el sector cinegètic i de la pesca de Castelló“. Per a la senadora del PPCS, “una vegada més, PSOE i Compromís han desatés les demandes dels caçadors i pescadors castellonencs que reclamaven lluitar contra les espècies invasores exòtiques”.
Cal assenyalar que en la província de Castelló hi ha 15.000 caçadors federats i la pràctica cinegètica atrau fins al nostre territori a 3.000 turistes en les comarques dels Ports i Alt Maestrat.
Segons Pradas “estem parlant d’un sector que té un gran impacte econòmic en la província de Castelló, que és dinamitzador de l’interior del nostre territori i que solament a Espanya genera més de 6.475 milions d’euros de beneficis i empra a 187.000 persones en tot el territori nacional”.
“En el Partit Popular seguirem defensant la caça i pesca sostenible i reglada, perquè hem de valorar un sector que és fonamental per a la província de Castelló, com una forma de gestió del mitjà natural i que és una de les nostres tradicions històriques més arrelades”, ha conclòs.