viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Premien la labor investigadora del Servei de Cirurgia Vascular del General de Castelló

L’especialista en Angiología i Cirurgia Vascular de l’Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS) David Olmos ha rebut el premi al millor Cas Clínic en el VI Symposium Mediterrani de Cirurgia Vascular, per la seua comunicació “Isquemia aguda yatrogénica de membre inferior dret després de escleroterapia per varices amb presència de fístula arteri-venosa”.

El Servei de Angiología i Cirurgia Vascular del centre sanitari, que dirigeix Salvador Martínez, compta amb set especialistes i disposa d’un dels 20 únics laboratoris vasculars homologats d’Espanya. Així, els seus especialistes complementen la seua activitat assistencial amb una important labor investigadora, que redunda en una millora en l’assistència sanitària.

Durant 2015, els especialistes del servei van comunicar els resultats de les seues recerques en múltiples congressos científics, incloent les comunicacions realitzades per Xavier Admetller i l’el propi Oms en el 61 Congrés Nacional de Cirurgia Vascular, realitzat a Castelló, la comunicació de Francisca García en el VI Symposium Mediterrani de Cirurgia Vascular i la comunicació del Admetller en el XXXI Congrés de la Societat Andalusa de Angiología i Cirurgia Vascular.

El Servei Vascular de Castelló va completar també l’any passat un projecte de recerca iniciat en 2013 sobre una nova prova diagnòstica per a detecció precoç de malalties cardiovasculars. Aquesta prova no invasiva, ràpida i econòmica, pot ajudar a reduir els costos de l’atenció sanitària, millorar l’atenció dels pacients i reduir la mortalitat i les seqüeles derivades d’aquestes patologies.

Aquest projecte de recerca ha sigut presentat per l’especialista Johissy Briones en la XV Convenció de Cirurgians Vasculars de Parla Hispana, celebrada a Quito (Equador) i per Manuel Sos en el VI Symposium Mediterrani de Cirurgia Vascular. A més, l’article sobre aquesta recerca ha sigut acceptat per a la seua publicació en la revista científica Angiología.

A més, els professionals del servei pertanyen a les societats científiques de l’especialitat, com Salvador Martínez, que és vocal de Recerca de la Societat Espanyola de Angiología i Cirurgia Vascular, la qual cosa li converteix en l’únic màxim responsable de recerca nacional en societats mèdiques que desenvolupa la seua activitat a Castelló. Per la seua banda, Xavier Admetller és membre del Comitè Científic de la Societat Valenciana de Angiología i Cirurgia Vascular (SVACV).

Últimas noticias

Contenido relacionado