sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Hisenda emet un dictamen favorable al pressupost municipal d’Almassora per 2018

La comissió extraordinària d’Hisenda ha emés, el dictamen favorable al pressupost municipal d’Almassora per 2018, amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions de l’oposició. La comissió no ha registrat cap vot en contra. Els comptes municipals del any vinent ascendeixen a 22.456.628,10 euros, xifra que suposa un increment del 6,23% respecte de l’exercici en curs.
El regidor de l’àrea, Santiago Agustí, ha destacat “l’esforç inversor que reflecteixen unes comptes amb tres pilars fonamentals: la creació d’ocupació i formació, l’increment d’ajudes socials i l’impacte dels fons Feder en els projectes a executar en 2018, tot això amb una nova previsió d’amortització de deute”. En aquest sentit, els 7,3 milions d’euros de deute pendent al començament de la legislatura en 2015 es reduiran fins als 2,7 milions en finalitzar el nou any.
L’“ambició” dels comptes es materialitza en l’increment del 143,65% del capítol d’inversions, que passarà de 695.284,78 euros a 1.694.090,85 euros en un any i que supera els registres dels últims set anys. El full de ruta d’Almassora inclou actuacions clau com el trinquet, la remodelació del carrer Sant Jaume, la construcció d’una nova nau en el Centre de Formació, el pavelló de gimnàstica i la posada en valor de la senda del Millars i l’entorn de Santa Quitèria, tots ells amb el cofinançament dels fons Feder de la Unió Europea.
Entre les claus dels comptes figura la partida destinada a formació i ocupació, que creix un 345% respecte de l’any en curs en passar de 227.000 euros a 783.388 euros, a pesar que per primera vegada des que va arrencar la crisi econòmica, el municipi ha situat les xifres de l’atur per sota dels 2.000 aturats. Els tallers d’ocupació permetran oferir treball i formació a 20 persones durant un any.
En últim terme, el pressupost de 2018 inclou també un augment dels contractes destinats a serveis públics per millorar l’estat de la ciutat i les prestacions que ofereix al veïnat. Així, Almassora passarà de dedicar 5,6 milions d’euros a 6,4 en els contractes que afecten directament a la imatge i manteniment de la ciutat, entre els quals figuren el de neteja viària, adjudicat recentment amb un increment de la dotació anual de 151.000 euros.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado