08:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Cocentaina encarrega el projecte de millora d’accessibilitat del Teular

El passat 19 de febrer l’alcaldessa es reunia amb l’enginyer municipal i amb l’encarregat d’elaborar el projecte per tal d’abordar l’adaptació del Teular, unes obres que facilitarien a les persones amb mobilitat reduïda poder estar més prop de l’escenari i accedir a ell.

El passat 19 de febrer l’alcaldessa es reunia amb l’enginyer municipal i amb l’encarregat d’elaborar el projecte per tal d’abordar l’adaptació del Teular, unes obres que facilitarien a les persones amb mobilitat reduïda poder estar més prop de l’escenari i accedir a ell.

Aquesta idea es va iniciar en 2016 a proposta de les persones que treballen dins del grup de la Regidoria d’Autonomia Personal. En l’estiu de 2016, una vegada redactat el projecte, es va haver de parar perquè es corria el risc de perdre la llicència d’activitat de l’auditori, segons deia l’informe tècnic. Des d’aleshores l’Ajuntament no ha deixat de buscar la solució que fera compatible l’accessibilitat amb la normativa existent. Durant aquestos dos anys s’ha acudit a Conselleria, s’han elaborat diferents propostes d’actuacions en col·laboració amb les entitats representants de persones amb mobilitat reduïda i ens han visitat tècnics especialitzats provinents de COCEMFE-Alacant.

A la visita de la setmana passada la regidora d’Autonomia Personal i el tècnic municipal li van trasmetre a l’enginyer la seua proposta de projecte i es van valorar algunes fórmules per a fer possible la millora d’accessibilitat de l’auditori que consistirà en: habilitar una entrada al pati de butaques per la part de baix del Teular (carrer Ben Khanis), instal·lar una plataforma elevadora que permeta pujar una cadira de rodes a l’escenari i substituir algunes butaques laterals que estan en les primeres fileres perquè capien cadires de rodes i cadires mòbils.

Mireia Estepa, regidora encarregada del mateix, explica que «amb l’obra d’adaptació del Teular el que pretenem és igual en drets i oportunitats a totes les persones independentment de la seua diversitat funcional, està clar que no podem tombar el Teular i fer-lo nou, però sí podem fer millores que revertisquen positivament en la seua accessibilitat, volem un auditori on totes les persones tinguem cabuda».

Per a portar a terme aquest projecte l’ajuntament de Cocentaina ha demanat a la Conselleria de Polítiques Inclusives la «Subvenció per a la millora de les condicions d’accessibilitat del medi físic», que ja ha sol·licitat en altres en ocasions sense èxit; no obtant això, la regidora de l’àrea apunta que «ja teniem pensat fer el projecte amb mitjans propis i mostra d’això és que l’enginyer contractat es troba treballant la proposta des del passat 19 de febrer. El nostre objectiu és que en setembre s’inicie la millora i puga’m alegrar-nos per tindre un Teular perquè totes les persones se’l disfrutem».

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado