jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig destaca els avanços en l’acord per garantir els drets socials dels valencians a Regne Unit i dels britànics residents a la Comunitat

El president ha defensat un futur sense aranzels per mantenir els nivells d'intercanvi comercial valencià amb el Regne Unit

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat els avanços de l’acord per garantir, després del Brexit, els drets socials tant dels valencians que viuen a Regne Unit com de la colònia britànica resident a la Comunitat Valenciana, una qüestió que ha titllat de “fonamental” perquè “el primer són els drets de les persones”.

El president ha anunciat, després de la seua reunió a Brussel·les amb el líder de l’equip negociador de la Comissió Europea per a la sortida de Regne Unit de la UE, Michel Barnier, que hi haurà una segona reunió amb ell esta tardor a Alacant. “El Brexit no pot dinamitar Europa, sinó tot el contrari, ha d’ajudar a saber que Europa és l’única alternativa possible per al futur”, ha afirmat Puig.

La Generalitat ha constatat en la reunió d’este dimecres l’interés de l’equip negociador per les peticions realitzades des de la Comunitat Valenciana relacionades amb els drets de les persones, ha subratllat el president. En este sentit, Puig ha destacat la importància de les garanties en els drets socials, fonamentalment pel que concerneix la sanitat.

El cap del Consell ha apuntat que “en el que ja està acordat, que és al voltant del 75 per cent, ja figura clarament esta qüestió”, i ha recordat que un terç dels britànics que viuen a Espanya ho fan a la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, Puig ha defensat “la necessitat de garantir que, en el futur, no hi haja aranzels” en sectors clau per a l’exportació valenciana, com el sector agroalimentari, la ceràmica o el calçat.

També s’han abordat els efectes en altres àmbits com la indústria de l’automòbil, i referent a això ha precisat que es produirà una reunió amb els responsables de la companyia Ford, a instàncies de la Comunitat. Igualment, tal com ha explicat, també s’han analitzat els efectes sobre l’espai comú aeri, qüestió sobre la qual també es realitzarà un seguiment.

Puig ha mantingut a més un desdejuni de treball amb el seu homòleg a la regió de Brussel·les cabdal, Rudi Vervoort.

Últimas noticias

Contenido relacionado