martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig anuncia que el nou pou construït per la Generalitat permetrà dotar d’aigua a Vilafranca i Benassal

La Generalitat ha invertit un milió d'euros en una excavació que ha aconseguit els 1.080 metres de profunditat i ha permès arribar a l'aqüífer més gran del Maestrat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres que la construcció del nou pou Llargueres II, en el qual el Consell ha invertit més d’un milió d’euros, ha aconseguit l’objectiu d’arribar a l’aqüífer més important del Maestrat, que permetrà dotar de “aigua per sempre” a les poblacions de Vilafranca i Benassal.

Així ho ha afirmat en la seua visita al pou Llargueres II, en el qual el sondeig efectuat en una excavació d’1.080 metres de profunditat ha fet possible aconseguir la formació del Juràsic Inferior ‘Corts de Tajuña’, d’una gran productivitat hidràulica. En l’actualitat, solament set sondejos han aconseguit aquest aqüífer, la qual cosa confereix a l’actuació un important caràcter investigador.

El president ha emmarcat aquesta nova infraesctructura en l’estratègia de lluita contra la despoblació que duu a terme el Consell. Per açò, ha expressat la seua satisfacció per que el nou pou vaja a garantir “aigua per sempre” a una població amb problemes de proveïment com Vilafranca, on la indústria té un pes important que, ha afegit, des de la Generalitat “s’està intentant recolzar”.

“Els serveis públics han de ser de gran qualitat, però hi ha una qüestió bàsica perquè hi haja qualsevol tipus de garantia d’assentament poblacional: l’aigua és bàsica”, ha assegurat.

Puig ha destacat la importància de l’aigua com a servei públic bàsic per a l’activitat econòmica, i ha considerat fonamental que la indústria “no tinga cap dubte” que va a disposar d’aigua per a evitar que abandone les zones de l’interior.

Més d’un milió d’euros contra la despoblació 

El cap del Consell ha detallat que, per part de la Generalitat, s’ha realitzat una inversió de més d’un milió d’euros per a l’excavació del pou Llargueres II, a la qual ara se sumisca la inversió de 400.000 euros en equipament i maquinària. Durant la visita el president ha estat acompanyat del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, institució que participa en la nova infraestructura amb una aportació per als terrenys, així com en la redacció del projecte i l’adreça d’obra.

S’estima, ha afegit, que l’estiu que ve podrà estar acabada la infraestructura, amb el que “no hi haurà més problemes d’aigua a Vilafranca ni a Benassal”.

SAMU 24 hores per a Vilafranca 

A més, el president ha anunciat que al gener de l’any que ve s’engegarà el servei SAMU 24 hores a Vilafranca, per al qual ja s’ha contractat al personal mèdic i d’infermeria que formarà part de l’equip operatiu.

“Volem que els serveis públics siguen de la màxima qualitat possible i l’atenció sanitària és, sens dubte, el primer dels serveis públics”, ha conclòs.

El president ha assenyalat algunes iniciatives del Consell per a frenar la despoblació i generar creixement econòmic en les zones despoblades, com el pla contra l’exclusió financera i la instal·lació de caixers automàtics en municipis que no tenen sucursals bancàries.

“És fonamental que el ciutadà visca en igualtat d’oportunitats des de la perspectiva de les comunicacions”, ha subratllat Puig, que ha indicat que la Comunitat “és una de les quals major nivell de fibra òptica té” i ha apostat per “arribar fins a l’últim lloc”.

Així, ha recordat que l’acord subscrit per la Generalitat i Telefónica implica que abans de 2020 hi haurà un 100% de connexió en tot el territori, perquè “el que ha sigut una frontera geogràfica ara siga un punt de trobada”.

Últimas noticias

Contenido relacionado