jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Quatre detinguts i quatre investigats per l’emissió i distribució de televisió de pagament de manera fraudulenta

Agents de la Policia Nacional han detingut, en dues operacions desenvolupades en les Illes Canàries i la Comunitat Valenciana, a quatre persones i investigat a altres quatre per l’emissió i distribució de televisió de pagament de manera fraudulenta. En l’arxipèlag s’ha desarticulat una organització, assentada en l’Illes i Holanda, que es dedicava a la venda i distribució de decodificadores satèl·lits i línies CCCAM sota subscripció, les quals permetien l’accés a continguts de televisió de pagament vulnerant drets de Propietat Intel·lectual. D’altra banda, a Torrent (València), una denúncia de la Lliga de Futbol Professional ha permès l’arrest del responsable d’una empresa per oferir subscripcions il·lícites a canals de pagament i que havien contractat molts locals d’hostaleria de la ciutat.

Més de 100 canals per vuit euros al mes

L’operatiu desenvolupat en les Illes Canàries va tenir el seu origen en la recepció d’una denúncia realitzada per una empresa de distribució de televisió digital, en la qual adonaven de l’activitat de diverses persones assentades en l’arxipèlag dedicades a la venda fraudulenta de senyal de televisió digital. Una vegada rebuda aquesta informació, els agents van iniciar una recerca que va permetre la identificació d’aquestes persones, i confirmar que distribuïen decodificadores de satèl·lits i línies CCCAM sota subscripció que, una vegada configurats els aparells, permetien l’accés a almenys 100 canals de pagament de diferents operadores, a canvi d’una quota mensual de 8 euros. Es va saber a més que l’organització disposava d’una xarxa de clients que abonaven una subscripció mensual a través de diversos comptes de pagament titularizadas a noms de testaferros.

Recerca a Holanda amb el suport de Europol

L’avanç de la recerca, va portar també a la localització d’una empresa de solucions informàtiques en la ciutat de Doesbourg(Holanda), on l’organització havia llogat una sèrie de servidors des d’on s’emetien els continguts de televisió a la seua xarxa de clients.

Finalment les perquisicions van permetre el desenvolupament d’un operatiu, que va comptar amb la col·laboració de Europol, en el qual es va detenir a tres persones i es va imputar a altres quatre a Espanya. També es van realitzar tres registres domiciliaris, dos a Espanya i un a Holanda, aconseguint desactivar el servidor instal·lat en aquell país, gràcies a la cooperació de les autoritats holandeses. S’estima que l’organització desmantellada, dedicada a la comissió de delictes contra la propietat intel·lectual, hauria generat en vuit mesos uns ingressos fraudulents superiors a 70.000 euros i un perjudici a les operadores de televisió durant el mateix període de més d’1.000.000 d’euros.

Denúncia de la Lliga de Futbol Professional

Al maig de 2016 la Lliga de Futbol Professional d’Espanya va interposar una denúncia contra el responsable d’una empresa radicada a Torrent (València) per la comissió d’un delicte contra la propietat intel·lectual i defraudació en les telecomunicacions. Després de rebre aquesta informació els agents van iniciar una recerca sobre la persona denunciada, que els va permetre comprovar que oferia als seus clients un “suplement” al contracte de telefonia, Internet i televisió, que incloïa l’accés sense autorització a diferents canals de pagament, entre els quals es trobaven aquells dels quals és titular la Lliga de Futbol Professional.

Els investigadors també van comprovar que l’empresa gaudia de gran prestigi i popularitat en la zona gràcies als “serveis extra” que prestava, explicant per açò amb una àmplia clientela, entre la qual figuraven gran part dels establiments d’hostaleria de la ciutat, a més de nombrosos particulars.

Amb la finalitat d’impedir la continuació d’aquesta activitat il·lícita, es va dur a terme una entrada i registre en la seu social de l’empresa i en un domicili vinculat a la mercantil. En el primer lloc es va trobar nombrosa documentació relativa a clients i dades econòmiques associats, i en el segon es va descobrir una “granja” de servidors destinada a decodificar el senyal que posteriorment distribuïen als associats. Una vegada finalitzats els registres es va procedir a la detenció del responsable de la mercantil.

Últimas noticias

Contenido relacionado