viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló recupera la modalitat autòctona del rebot que la modernitat se’n va emportar al segle XX. 

El proper dissabte, 16 de febrer, a les 18.00h el trinquet Municipal de Castelló acollirà una magnífica partida de “rebot” (una modalitat pròpia de la zona, en vies de desaparició) que enfrontarà als jugadors professionals Marc i Jesús contra Giner, Bueno i Álvaro.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de dos projectes del Club Pilotari Castelló  (Projecte Esportiu i Cultural de Pilota Professional i el Projecte de Recuperació de Modalitats Autòctones: frare i rebot), amb la col·laboració del Patronat d’Esports i la Conlloga Muixeranga de Castelló.

Aquest acte s’ha organitzat conjuntament, per apropar als castellonencs i castellonenques dues expressions culturals molt arrelades a la nostra terra, com ho són les muixerangues i la pilota valenciana.

Mireia Andres presidenta de la Conlloga Muixeranga de Castelló, destaca que: “La Muixeranga i l’esport de la pilota tenen moltes coses en comú: la principal, és la seua vinculació al poble i la cultura valenciana. També comparteixen valors humans. La Muixeranga, el Club Pilotari Castelló i el Patronat d’Esports ens unim per celebrar el 5é Aniversari de la Conlloga, de la millor manera possible, fent esport i fent cultura. Per què la cultura la fem entre tots i totes”.

I per aquest motiu han organitzat un gran ventall d’activitats durant el dia (tallers d’iniciació a la pilota i activitats muixerangueres), i conviden a la població a acudir a les 17.30h al trinquet per veure la presentació de l’acte del 5è aniversari de la Conlloga Muixeranga de Castelló,  i posteriorment la partida de professionals a rebot.

La presidenta del Club Pilotari Castelló, Noemí Torrijos, ha declarat: “La modalitat del rebot era la que es jugava als nostres trinquets, la modernitat i altres modalitats de pilota la van anar arraconant fins que ha desaparegut. Nosaltres volem posar-la en valor i donar-la a conèixer, per això aquesta partida que continuarà amb un campionat local de Rebot”.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, impulsor d’aquesta iniciativa ha posat  en valor que  “dues associacions de la Plana culturalment tan importants, s’uneixen per celebrar el 5é Aniversari de la Conlloga i recuperen la modalitat del rebot és un fet històric i cultural destacable pel significat que representen tant la pilota com les Muixerangues al poble valencià, i són senya d’identitat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado