04:02 - sábado, 24 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat Valenciana confirma el projecte per a reduir la velocitat en la ronda Síndic Antoni Albuixech d’Almussafes

En la present legislatura es construiran un total de quatre rotondes en esta via per a millorar la seguretat dels vehicles i els vianants

L’Ajuntament d’Almussafes i la Generalitat Valenciana han arribat a un acord per a reorganitzar la circulació del tràfic en la ronda Síndic Antoni Albuixech. A partir de 2020 i durant la present legislatura, l’administració autonòmica construirà un total de quatre glorietes en esta via amb l’objectiu d’aconseguir la reducció de la velocitat de circulació dels vehicles, un problema que vol atallar-se amb este projecte urbanístic que compta amb el suport del col·lectiu veïnal. Dimarts passat 23 de juliol, l’alcalde, Toni González, la regidor d’Urbanisme, Davinia Calatayud i dos representants del veïnat es van reunir amb el subdirector general de Mobilitat per a concretar els detalls d’este pla. La primera rotonda entrarà en funcionament l’any que ve.

El pla de l’Ajuntament d’Almussafes i la Generalitat Valenciana per a reduir la velocitat de circulació en la ronda Síndic Antoni Albuixech de la població ja s’ha concretat. Després de diverses reunions per a estudiar, perfilar i debatre els detalls de la intervenció, el consistori municipal i les persones residents en esta àrea de la població han acceptat el projecte presentat per la Conselleria d’Infraestructures.

Dimarts passat 23 de juliol, l’alcalde, Toni González, la regidora d’Urbanisme, Davinia Calatayud, i dos portaveus veïnals es van reunir amb el subdirector general de Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Josep Llin, en la seu de la Conselleria d’Infraestructures per a tancar l’acord, que consistix bàsicament en la construcció d’un total de quatre rotondes al llarg d’esta transitada via de circulació urbana.

Concretament, les quatre glorietes estaran situades en l’entada al nucli urbà per la carretera procedent d’Algemesí, on actualment hi ha un ‘stop’ per a abandonar la carretera i un ceda el pas per a accedir a ella; al final del carrer sant Bartomeu, punt pel qual s’accedix a Sollana; al final del carrer Pinar i en l’encreuament pel qual s’accedix a la via que conduïx al Romaní, just a l’altura de la Residència i Centre de Dia ‘La Vila’. La primera rotonda que s’alçarà, en 2020, és la de la part sud, per considerar-se prioritària pels experts a causa del perill que entranya l’entrada i eixida del municipi amb l’actual sistema.

Quatre rotondes en quatre anys

Tal com confirma el primer edil, el projecte, que estarà finançat íntegrament per la Generalitat Valenciana, “s’implementarà per fases, de manera que a partir de 2020 de manera periòdica es construirà una de les rotondes, permetent materialitzar per complet el pla durant la present legislatura”. “Estem molt satisfets d’haver aconseguit un gran acord que ens beneficia a tots i totes. Ja anunciàrem en el seu moment que només recolzaríem la intervenció si el veïnat donava el seu vistiplau i així ha sigut”, recalca.

Paral·lelament, i com a part del compromís assumit per l’Ajuntament amb l’administració autonòmica en esta matèria, el consistori va instal·lar el passat mes de maig dos radars pedagògics i dos senyals lluminosos per a passos de vianants. Estes actuacions, que han suposat una inversió aproximada de 8.500 euros amb càrrec als pressupostos municipals, funcionen com a elements dissuasoris perquè les persones conductores reduïsquen la velocitat i servixen al seu torn per a registrar estadístiques de tràfic que s’utilitzen posteriorment per a l’elaboració d’informes útils per a l’establiment d’estratègies futures.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado