sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Clavell: “La gent que governa en Vall d’Uixó ha vingut amb molt rancor, odi, revengisme i açò no és bo”

Óscar Clavell: "el PSPV-CS patirà molt, una sagnia important, i eixir fort d'ací li costarà molt, confie que ho faça, no sé quan, però ho farà, però per desgràcia crec que li costarà molt tancar aqueixa ferida"

“Em considere una persona entregada, disposada a ajudar, a col·laborar amb tothom, i intentar solucionar els problemes, que la gent puga tenir”, així es descriu Oscar Clavell, Diputat Nacional del Partit Popular i President de la Junta Local de la Vall d’Uixó.

P.- En 2019 hi ha eleccions municipals, si guanyes, creus que podràs compaginar alcaldia i Congrés?
R.-
Que jo siga candidat, no depén de mi, sinó de la direcció provincial i regional del partit, que ha d’aprovar les candidatures, i sobretot al cap de llista.
Jo sempre m’he considerat una persona molt disciplinada i mai he demanat res per a mi, políticament, tot el contrari, ha sigut el partit qui m’ho ha proposat, i jo estaré per al que dispose.
Jo estic disposat, i acceptaré el que el partit vulga fer amb mi. No ho sé, perquè encara és prompte, però a mi la política local sempre m’ha agradat.

P.- Què tal la teua experiència en el Congrés?
R.-
Molt bona. La política general és jugar a la Champions League, és cert que l’escola està en la política local, ho comente amb molts companys meus del Congrés, de diferents províncies d’Espanya.
Hauria de ser conditio sine qua non per a arribar a ser Diputat Nacional o un càrrec superior polític, passar per la política local.

P.- Hi ha hagut algun polític que hages conegut en el Congrés, que no siga del teu partit, que t’haja cridat l’atenció, perquè no t’ho esperaves així?
R.-
He fet grans amistats amb gent de tots els partits, fins i tot d’Esquerra Republicana, és que estem en una legislatura que cal negociar-ho i pactar-ho tot. Cal parlar-ho i consensuar-ho tot.
I és el que faig, i tots els meus companys, hem de parlar amb tots, i al final diuen que el frec fa l’afecte i al final coneixes a gent d’altres províncies, d’altres partits, i tinc bones amistats en partits diferents del meu. Coneixes gent molt vàlida, igual que hi ha uns altres que dius fora, com més lluny millor, com a persones, no com a polític, grans persones, encara que estiguem en les antípodes políticament.

P.- Una cosa és el que el ciutadà veu en qualsevol hemicicle i després, quan eixiu d’ací, és diferent?
R.-
Existeix molta millor relació personal, en el Congrés, que ací en l’ajuntament. La gent que governa ara ací en Vall d’Uixó és gent que ha vingut amb molt rancor, amb molt odi, amb molt revengisme i açò no és bo. Un no pot viure així, jo no podria viure amb eixe odi acumulat dins. En el Congrés pot haver-hi debats molt durs, però després existeix una meravellosa relació, perquè tots som persones, cosa que ací no hi ha. És una pena, però veig que quan acaben els plens o el debat en el Congrés després et pots anar a prendre unes canyes amb el teu adversari polític i ací no ho veig.
I no és per la nostra banda, jo ací ja porte molts anys, he estat en l’oposició amb altres governs d’esquerra, i aquest malestar en quatre legislatures que porte, mai ho he viscut.

P.- Des del teu escó de Diputat, crees que estàs ajudant més a escala nacional, provincial o local?
R.-
Provincial. Jo li he proposat a l’alcaldessa, que pot utilitzar el meu càrrec polític per al que vulga, sempre que siga per a interés general de la Vall d’Uixó, jo li puc obrir moltes portes, de ministeris i de l’administració central sempre que ella vulga. És cert que avui dia, encara no m’ha cridat, o no m’ha demanat ajuda ni una sola vegada, que no és ajudar-la a ella, ni a mi, sinó al poble.
Ella és l’alcaldessa ara. Jo he sigut alcalde i ara diputat, però els dos som vallers i aquesta condició, no la perdrem mai.

P.- Com veus a La Vall d’Uixó des que governa el tripartit?
R.-
La veig sense govern, amb tres governs diferents, que cadascun porta les seues regidories, les seues àrees i no permeten que un membre d’un altre partit s’entremete.
Al final es veu la divisió interna entre els tres grups, hi ha una dimissió molt tibant entre ells, de fet, ja han dimitit tres regidors de l’equip de govern, per la mala relació que existeix entre ells.
Hi ha tres alcaldes molt mal relacionats entre ells, que fins i tot alguns no es parlen o es criden públicament, cosa que em sembla patètic, horrible, i al final açò es nota en la gestió, que està paralitzada.

P.- Creus que aguantaran en l’alcaldia fins a 2019?
R.-
Per descomptat, per dos motius clars, primer per l’odi que li tenen tots ells al PP, és odi visceral, rancor, revenja, que ho porten en la sang, i ho han de traure on siga. I el segon, la nòmina, molts d’ells no tenen jornal fora de la política, fora de l’ajuntament, i açò és motiu suficient per a aguantar tota la legislatura.

P.- És més visible l’odi al PP en La Vall o en el Congrés?
R.-
Segons casos, ací en la Vall és molt visible, alguna excepció hi ha, no vaig a dir tots, però crec que la immensa majoria dels regidors de l’equip de govern tenen odi al PP, uns altres no. Jo amb una persona, que odia les idees que jo represente, que no cerque la meua amistat perquè no la tindré mai, però sí que hi ha persones d’altres partits amb els quals tinc una bona amistat.
El ric de la democràcia, és que cadascun pot opinar com vulga, pot votar a qui vulga i pot triar lliurement i democràticament. Però d’açò a passar a l’odi, al rancor, açò no és gens democràtic, i és la gran diferència.
De fet en una frase, la dreta espanyola, s’ha modernitzat molt, s’ha europeïtzat, és una dreta totalment europea, però l’esquerra espanyola, està totalment ancorada en el passat. No han avançat, s’han quedat en la II República, i açò és molt trista, cal avançar a mesura que avancen els temps. L’esquerra està cada vegada pitjor.
Quan arribe a algun acte els sóc molest i a més se’ls nota.
Jo no cerque l’afecte ni de l’alcaldessa ni de l’equip de govern, sinó de la gent, i aqueix sempre ho he tingut.

P.- Els veus solució al desastre del Carmaday?
R.-
La solució del desastre, del nyap, vergonya, com ho qualifiquen els veïns de tot el municipi, és molt fàcil, tornar al projecte original, que ja estava fet quan governava el PP, ací i a la Comunitat Valenciana. Aquest era el que volien els veïns, d’una única rotonda, i no de dues, i que es fiquen pràcticament als habitatges, problemes d’inundacions, de vehicles pesats que no poden passar, açò és el que s’ha d’evitar, com vas a evitar açò, quan hi ha un polígon industrial ací. És inviable, la solució és molt fàcil tornar al projecte original.
Jo crec que els que governa ací i a València no van a canviar ni una rajola, en l’últim ple municipal portem la proposta i ens van votar que no. Amb açò ens deixen ben clar el que hi ha.
La que té la decisió de poder canviar aqueixes obres, és d’ací de Vall d’Uixó, que és la Consellera María José salvador i d’ella depén aqueixa qüestió, que coneix perfectament el que és Carmaday, si es vol per descomptat que es pot.

P.- Arribarà el nou Rosario Pérez?
R.-
En l’últim ple, ho va portar el PP, l’equip de govern va votar en contra de la construcció, ho volen incloure en el programa Edificant de la Generalitat, de la Conselleria de Marzà, però jo tinc seriosos dubtes que ho aconseguisca.

P.- Què opines de la peatonalització de l’Assumpció?
R.-
Els veïns volen que la seua plaça siga el que era. Ha de ser lliure per al pas dels vehicles.
Tot es fa en la plaça de l’Assumpció, perquè volen tapar la seua vergonya de la peatonalització. Volen donar-li vida, pensant en açò, en el mal que van fer.

P.- Penses que el Centre d’Especialitats serà una realitat a la Vall d’Uixó?
R.-
Açò va ser un altre projecte del PP, governant jo, comprem l’edifici on ara està situat l’INSS, el que van voler, perquè abandonaren aqueix local. I ja estava el projecte en la Conselleria, governant el PP, per a iniciar immediatament les obres, es van trobar el projecte fet. Fa tres anys consecutius que està amb els diners pressupostats, però no han tocat ni una rajola, i crec que passarà la legislatura i l’ampliació del centre, continuarà exactament igual que ara. Haurà de tornar el PP ha governar a València i en La Vall perquè es realitze.

P.- Què opines que aquest Ajuntament encara no haja dit en què invertirà el pressupost de 2018?
R.-
Ja hem acabat la primera setmana de desembre, avui dia no sabem absolutament gens del pressupost. Aqueixes decisions internes es veuen reflectides en la gestió, aquest és l’exemple més gran. El pressupost és el que marca les línies d’actuació, durant un exercici i si entre ells no es posen d’acord, aqueixa paràlisi es nota en el dia a dia. Aqueix és l’exemple més gran de desunió que hi ha en aquests moments.

P.- Penses que el tripartit de la localitat tindrà en compte alguna de les esmenes que han presentat?
R.-
Ens les van retornar als corrals, parlant en termes taurins, no van aprovar ni una. Coses que es podien pactar, consensuar, no fa falta que ens les agafen totes, coses d’interés, com per exemple, el Rosario Pérez, les rotondes del Carmaday, finalitzar el carril bici entre Fondeguilla i San José. EL PP va acabar un tram, i ací es va quedar.
Acabar les obres del centre social La Vallense per als jubilats, és a dir que hi havia coses molt clares, molt objectives i que no s’han votat, fins avui dia, aqueixa és la postura de l’equip de govern actual.
Fins i tot, li les poden posar com a pròpies, m’és igual, al final jo no vull posar-me la medalla, els càrrecs polítics estem de pas. Les obres, és el que es queden per a beneficis dels Ciutadans, m’és igual qui les faça. A mi m’importa que el meu municipi tire endavant.

P.- Què tal la teua relació amb Isabel Bonig? Penses que el seu efecte segueix present en la Vall?
R.-
Excepcional, magnifica, sensacional, més que companys polítics, som amics, ens coneixem des de fa moltíssim temps, hem treballat mà a mà, braç a braç els dos. Hem estat ací en els bons moments, però sobretot, en els dolents, tant en els seus com en els meus. I ací es demostra, l’afecte, el respecte i la lleialtat que li tinc a Isabel.
Bonig serà sempre Bonig, és única i irrepetible, ningú la podrà mai superar, ni tan sols igualar, i jo crec que Isabel ha marcat un abans i un després en la política local i estic segur que la marcarà també en la política regional.

P.- Què opines de la situació del PSPV-CS?
R.-
Molt mal, ho veig fatal, perquè entre ells mateixos han parlat de pucherasso, de trampa en les eleccions internes del Partit Socialista per al líder provincial.
Benlloch era un dels candidats, i ha hagut de dimitir com a portaveu de la Diputació, perquè parla de coses rares.
El congrés es farà en Almenara, on la situació de l’alcaldessa, està conforme està, una persona que va ser el meu assot públic, en els meus casos particulars, i que ara es veu en aqueixa situació, no seré jo, el que ho critique fins que no hi haja una sentència ferma, aquesta gent que es converteix en jutge.
Són els justiciers, inquisidores, després quan els toca passar per ací, no els agrada gens, però la situació del PSPV-CS, la veig molt complicada, molt delicada, i m’entristeix, perquè tot aquell que es va del PSOE pot caure en les xarxes de Compromís, Podemos, que ens perjudiquen molt.

Jo creia que anava a guanyar Belloch, però al final doncs no, no ha eixit, ell sabrà, és una persona molt astuta, que sap jugar amb les diferents mentalitats i ideologia, i es demostra en el seu municipi, a Vila-real. Jo confiava que anava a guanyar, si ha perdut netament, s’ha d’acceptar, però si ha sigut de manera térbola, segons fa olor, és pel que ha de preocupar-se.

P.- Creus que arran d’açò perdrà força en la província de Castelló?
R.-
Patirà molt, una sagnia important, i eixir fort d’ací li costarà molt, confie que ho faça, no sé quan, però ho farà, però per desgràcia crec que li costarà molt tancar aqueixa ferida, perquè els resultats segons han quedat, són molt sospitosos, i ho diuen ells, açò pot ocasionar problemes interns importants, molt difícils de solucionar, molt difícils de superar i espere i desig que prompte el PSOE torne a ser el de sempre.

Últimas noticias

Contenido relacionado