domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La rogativa de Sant Vicent congrega a milers de persones a Llíria

Milers de persones han participat hui en la tradicional rogativa dedicada a Sant Vicent Ferrer a Llíria. El popular acte de les festes vicentines ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Manolo Civera i els regidors de l’Ajuntament, junt amb els clavaris i majorals i representants de la Confraria de Sant Vicent Ferrer.

Els participants han realitzat primer el camí fins a l’ermita ubicada al Parc de Sant Vicent, en esta romeria que conjuga la devoció religiosa amb la tradició. Nombrosos veïns s’han reunit un any més al paratge natural per a compartir un esmorzar de germanor en què l’embotit torrat és el gran protagonista.

Posteriorment, s’ha oficiat el final de la novena i una missa amb sermó en valencià a l’ermita. Abans de tornar a la ciutat, s’ha realitzat la benedicció de les aigües de la font, junt amb l’olivera on va predicar el pare Vicent Ferrer, en un acte d’acció de gràcies que recorda el miracle obrat pel sant valencià l’any 1410, en el que va fer rebrotar l’aigua del brollador que estava sec.

La rogativa, que ha finalitzat a la parròquia de l’Assumpció, ha viscut també la sempre emotiva trobada entre les imatges de Sant Vicent i Sant Miquel, al barri del Pla de l’Arc.

Com a novetat enguany, el grup Seguretat Social ha posat la fi de festa a la jornada amb un potent concert a la plaça Major. Els assistents han pogut ballar les cançons d’esta coneguda formació del millor pop-rock del nostre país i assaborir la paella gegant que s’ha repartit entre tots els presents.

Les festes vicentines a Llíria es prolongaran al llarg de tota esta setmana amb la celebració de distints actes religiosos i culturals.

Últimas noticias

Contenido relacionado