jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Rosa Pérez Garijo presenta un programa per a acostar als joves l’interès per la memòria histórica

La diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat el projecte ‘Memòria a l’escola’ en el Saló Gregori Mayans del MuVIM enfront d’unes 200 persones. En l’acte han intervingut David Coronado, president de l’Associació Stanbrook, i Rosa Brines, directora de ‘Fills del silenci’, un documental produït per la Diputació que s’ha presentat públicament durant la jornada.

Abans de l’inici de la projecció, Pérez Garijo ha explicat les nombroses activitats que ha engegat l’equip de govern “en matèria de veritat, justícia i reparació”. Per la seua banda, Coronat ha narrat la gènesi del documental, i Rosa Brines ha posat de manifest els reptes als quals es va enfrontar amb la seua realització, tenint en compte que va dirigit a joves i adolescents. La directora de ‘Fills del silenci’ va remarcar la dificultat de condensar en 40 minuts aquest complex moment històric i presentar-ho a un públic que, en la majoria dels casos, “s’enfronta a ell per primera vegada”.

‘La memòria a l’escola’

‘Fills del silenci’ arreplega testimoniatges de víctimes de la repressió i entrevistes a professors universitaris, com el Catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid, Angel Viñas. El documental, que analitza l’impacte de la repressió franquista sobre la població valenciana en diversos àmbits, es projectarà amb finalitats didàctiques en els centres de secundària valencians. El seu visionat en els centres de secundària en 2017 s’emmarca dins del programa ‘La memòria a l’escola’, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació. La guia didàctica que acompanyarà ‘Fills del silenci’ es presentarà a finals d’abril en el marc d’unes jornades de formació per al professorat, en un acte en el qual participarà la Diputada de Memòria Històrica.

Últimas noticias

Contenido relacionado