lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ruiz convoca per primera vegada a totes les associacions culturals al Consell Municipal de Cultura

Verónica Ruiz, regidora de Cultura, va presidir recentment la constitució del nou Consell Municipal de Cultura. Per a açò, la regidora va convocar per primera vegada en la història de l’Ajuntament de Castelló a totes les associacions culturals de la ciutat perquè “d’una vegada per sempre estigueren la totalitat de les associacions culturals de Castelló representades en el Consell”.

Ruiz ha explicat que fins avui el Consell Municipal de Cultura de Castelló era un òrgan en el qual, a diferència d’altres Consells Sectorials, les associacions que treballen en l’àmbit cultural no podien demanar la seua inclusió directa en el ple de l’òrgan.
Per açò, la nova regidora de Cultura volia canviar “des del primer moment aquesta situació, obrint el Consell a la participació i representació de totes les entitats existents en la ciutat de Castelló, sense cap excepció ni condició més que el fet d’estar constituïda i registrada com a associació cultural, he volgut convidar-les a totes a participar”.

D’aquesta manera, el nou Consell Municipal de Cultura va quedar constituït amb la participació de 59 representants d’associacions culturals, als quals s’afegiran 2 representants més que no van poder acudir a la passada convocatòria. Un total de 61 persones representaran a totes les associacions culturals de la ciutat.

A través del Consell Municipal de Cultura es podran canalitzar les iniciatives i inquietuds ciutadanes en matèria cultural en certs temes concrets d’interés per a la ciutat. També a través d’ell s’emetran informes que puguen sol·licitar els òrgans municipals en relació amb les iniciatives municipals relatives al sector cultural i formular propostes d’actuació i oferir solucions als problemes del sector.

A més, durant la celebració de la reunió, es van constituir diverses comissions de treball per a realitzar un seguiment més exhaustiu de les problemàtiques o situacions específiques del sector cultural castellonenc. Aquestes comissions van ser cinc amb les següents temàtiques: Patrimoni, Literària, Musical, Arts Plàstiques i Científica.

Finalment, sis van ser els membres triats com a representants: Joan Francesc Mira, Xaro Nomdedéu, Fàtima Agut, Carmina Pinyana, Sergi Selma, i Toni Valesa.

Últimas noticias

Contenido relacionado