lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Santamaría demana a Ribó que diga qui assumirà la responsabilitat per l’enquesta fallera

“En l’àmbit de Compromís és habitual que quan algú els crida l’atenció intenten desprestigiar-ho. Ocorre ara i anteriorment amb el Síndic de Greuges o Comptes”

El president de la gestora del PP de València ciutat, Lluís Santamaría, ha demanat avui a l’alcalde de València, Joan Ribó, que “interrompa les seues vacances i diga qui assumirà la responsabilitat si condemnen a l’Ajuntament per l’enquesta fallera del regidor Fuset”.

“Ribó està desaparegut, i no és presentable que l’alcalde no diga una paraula quan l’Ajuntament que dirigeix s’exposa a una sanció per part de l’Agència de Protecció de Dades”, ha assenyalat Santamaría.

“Ribó ha de contestar a dues preguntes que són senzilles si té la resposta. D’una banda, l’Agència de Protecció de Dades assenyala que és necessari un consentiment exprés dels enquestats quan se’ls pregunta per qüestions com les seues simpaties polítiques o per religió i creences, i hi ha constància que se’ls va interrogar sobre aquests assumptes. L’Ajuntament manté que van ser enquestes anònimes, però es demanava la identificació dels enquestats, per la qual cosa alguna cosa no quadra i és necessària una explicació coherent”, ha assenyalat Santamaría.

“D’altra banda, si al final les al·legacions presentades pel consistori no serveixen de res i es condemna a l’Ajuntament, els valencians tenen tot el dret a saber qui està disposat a assumir la responsabilitat”, ha continuat. En aqueix sentit, Santamaría ha preguntat a l’alcalde “si actuarà d’alguna forma amb el regidor Fuset”, així com “qui pagarà si hi ha multa econòmica, que podria oscil·lar entre els 300.000 euros i els 1,2 milions”. “Segons l’article 46.2 de la llei de l’Agència es podrà proposar també la iniciació d’actuacions disciplinàries, si procediren, i ens preguntem si Ribó està disposat a acatar-les si es produeixen”.

El president de la gestora ha indicat que “no deixa de tenir gràcia que des de l’Ajuntament s’ataque el treball de l’Agència de Protecció de Dades dient que hi ha elements polítics en la recerca, perquè precisament intenció política és el que van demostrar amb les preguntes de l’enquesta”.

“En l’àmbit de Compromís és habitual que quan algú els crida l’atenció intenten desprestigiar-ho. Ocorre en aquest cas, però ha ocorregut anteriorment amb el Síndic de Greuges o el de Comptes quan han criticat al Consell de Puig i Oltra”, ha continuat.

Últimas noticias

Contenido relacionado