```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Santi Mina li dóna la victòria al Valencia CF en l’anada de Copa davant el CD Ebro (1-2)

El gallec tornava a l'equip després d'una lesió i va ser clau en el triomf amb els seus dos gols.

El Valencia CF va tornar a somriure este dimarts en l’estadi de la Romareda en derrotar al CD Ebro per 1-2, en un treballat partit de setzens de final de la Copa del Rei amb els jugadors menys habituals, i fins i tot alguns debutants, van vèncer en la segona meitat al batallador cuer del grup tercer de Segona B gràcies al protagonisme de Santi Mina, decisiu amb els seus dos gols en deu minuts màgics, del 70 al 80, en els quals els de Mestalla li van donar la volta al marcador.

Marcelino es va deixar a Paterna a futbolistes titulars per a donar-los descans a la recerca d’una positiva revolució copera com així va ser a Saragossa, on el debutant Kag In Lee, amb només 17 anys, s’estrenava de forma oficial amb el Valencia CF amb el dorsal ‘34’ a l’esquena i en el centre del camp per la banda esquerra. Era un onze nou en totes les línies, amb cinc canterans, però amb un únic objectiu, tornar a guanyar.

Santi Mina, que va reaparèixer després de dos mesos de baixa per lesió, va encarrilar en nou minuts (71 i 80) a favor del València l’eliminatòria de Copa del Rei davant el CD Ebro, que va competir a un excel·lent nivell malgrat que va jugar una hora en inferioritat numèrica.

L’equip saragossà va ser capaç d’avançar-se en el marcador i aguantar a un València amb excessiva calma i que sabia que tenia el comodí del partit de tornada a Mestalla. El conjunt aragonès va tirar d’orgull per a jugar un bon partit en el qual, malgrat la gran diferència amb el València, va saber competir i plantar cara a un rival molt superior.

El CD Ebro va aconseguir arribar al descans amb un empat i després del temps de refresc no li va quedar més remei una altra que tirar-se arrere davant un equip dominador al que li va faltar velocitat en les seues accions per a sorprendre als propietaris del terreny, que es van defensar amb ordre i sense grans problemes, encara que el coreà Kang In va rematar amb rosca a l’exterior del pal dret de la porteria de l’equip del barri de la Almozara en el minut 56.

Amb el partit dominat per l’equip valencià, el CD Ebro va trobar una escletxa per a intentar fer mal al seu oponent: les jugades a pilota parada. Una pèrdua valencianista en el mig camp va propiciar una falta en la banda esquerra que, llançada per Sergio Cortés, va rematar de cap Jon Ander per a obrir el marcador en el minut 62.

L’equip de Marcelino va seguir dominant, però el CD Ebro es va defensar bé i no va patir especialment fins que va aparèixer un efectiu Santi Mina, que, amb dos gols en els últims vint minuts, va donar la volta al partit i va situar al seu equip a un pas de la següent ronda.

Fitxa tècnica:

– C.D. Ebro: Salva; Ferrone, Jon Ander, UbayLuzardo, Diana, Tiago; Sandro (Liñán, min.76), Sergio Cortés (Dani Martínez, min.68), Gerrit, Víctor García; i Raúl González (Mainz, min.60).

– València C.F.: Domenech; Vezo (Coquelin, 63), Diakhabi, Murillo, Bategue; Soler, Wass; Ferrán Torres, Gameiro (Batshuayi, min.46), Kagn In (Alex Blanco, min.83); i Santi Mina.
Gols: 1-0, min.62: Jon Ander. 1-1, min.71: Santi Mina. 1-2, min.80: Santi Mina.

Àrbitre: Estrada Fernández, del Comitè Català. Va expulsar per doble targeta groga al local Tiago (min.29). Va amonestar als visitant Murillo, Bategue i Ferrán Torres.

Incidències: partit d’anada dels dieciseisavos de final de la Copa del Rei disputat en l’estadi La Romareda de Saragossa davant uns 15.000 espectadors.