El Ball Pla de Sant Mateu nomenat festa d’Interés turístic local de la Comunitat Valenciana

El Ball Pla també es balla en les festes en honor a Sant Mateu, però sense la solemnitat del 20 d'agost, ja que es fa sense la indumentària típica i en una única sessió.

1507

La Generalitat Valenciana atorga la declaració de festa d’Interés turístic local de la Comunitat Valenciana al Ball Pla de Sant Mateu.
La sol·licitud va ser presentada per l’Agència Valenciana del Turisme, a petició de l’Ajuntament de Sant Mateu.

El Ball Pla és una dansa folklòrica de gran arrelament en la població que es transmet de pares a fills des de temps immemorials El dia 20 d’agost gran part de la població llueix els seus vestits típics (a la tarda o a la nit depenent de l’edat) durant una de les mostres d’identitat més importants de Sant Mateu.

Aquest any el Ball Pla de Sant Mateu se celebrarà el 20 d’agost de 2017, en la Plaça Major, als 19:30 tindrà lloc l’infantil i als 22.30 el dels Fadrins.

El Ball Pla també es balla en les festes en honor a Sant Mateu, però sense la solemnitat del 20 d’agost, ja que es fa sense la indumentària típica i en una única sessió.

La declaració de festa d’interés turístic de la Comunitat Valenciana, la poden demanar els certàmens, festes o esdeveniments que se celebren en el territori d’aquesta i que, tot oferint una especial rellevància dónes del punt de vista turístic, suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars.
Per a aconseguir aquesta menció cal complir diferents punts que són, la integració i participació de la societat local; l’afluència i integració de visitants i turistes; la potenciació, conservació i difusió de valors positius de convivència, tolerància i reconeixement de la diversitat; i a promoció tant del territori en què es facen com dels seus valors culturals, ludicofestius, historicoartístics, paisatgístics, urbanístics i medi ambientals, ja seguisca en l’àmbit de la Comunitat Valenciana o fora d’ella.