sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

S’estudia la viabilitat d’instal·lar punts de càrrega bidireccional de vehicles elèctrics a València

Smart Mobile Energy està inclòs en un dels programes de la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic Climate Kic, i el desenvolupa un consorci internacional format per entitats com l’agència britànica Cenex, la Universitat Tècnica de Berlín, la Universitat de València, l’Institut Tecnològic de l’Energia (València) i Las Naves.

Este projecte analitza la viabilitat econòmica i tècnica que poden tindre els sistemes de carregadors de vehicles elèctrics, instal·lats en diferents llocs com ara universitats, aparcaments, centres comercials, etc. Es tracta que les càrregues puguen revertir a la xarxa elèctrica amb una tecnologia anomenada vehicle-to-grid (V2G).

La tecnologia V2G permet la reducció de la pressió sobre la xarxa elèctrica durant els pics de consum, ja que admet que l’electricitat es canalitze de manera bidireccional, és a dir, que vaja de la xarxa a la bateria del vehicle, i després, de la bateria del vehicle a la xarxa, a través del carregador. L’ús de la tecnologia V2G redueix la corba de la demanda d’energia elèctrica, la qual cosa suposa menor cost econòmic. L’estalvi energètic el produiria l’ús del vehicle elèctric, que fa que es reduïsca el consum d’energia primària.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament, Jordi Peris, ha explicat que en els pròxims anys “els vehicles elèctrics creixeran exponencialment; per tant, cal estudiar la possibilitat d’aprofitar la capacitat d’emmagatzematge en les seues bateries per a compensar els pics de consums diaris en la xarxa i fomentar així el desenvolupament de fonts d’energies renovables descentralitzades”.

Últimas noticias

Contenido relacionado