sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Síndic de Greuges ha obert una queixa contra l’Hospital General per pediatria

El Síndic de Greuges investiga el servei de cirurgia pediàtrica en l'Hospital General de Castelló, per a abordar l'atenció sanitària urgent i immediata, que es presta als menors.

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici sobre l’atenció i la prestació de serveis de la cirurgia pediàtrica en els hospitals de la xarxa pública de la Comunitat Valenciana i en concret en l’Hospital General de Castelló. “L’objectiu de la recerca és abordar l’atenció sanitària urgent i immediata que es presta als menors i comprovar si la falta d’especialistes de cirurgia pediàtrica podria estar afectant la qualitat d’aquesta prestació bàsica”.
La decisió del defensor d’investigar aquesta problemàtica es produeix després de tenir coneixement a través dels mitjans de comunicació de “la falta de cirurgians pediàtrics en l’Hospital General de Castelló”. Una situació que, segons les notícies, “podria suposar un risc per a la salut dels menors que precisen assistència sanitària urgent i immediata”. D’acord amb les mateixes, aquest centre hospitalari disposa actualment de dues cirurgianes pediàtriques en trobar-se les altres dues de baixa per maternitat i no haver sigut substituïdes, la qual cosa obliga a derivar a xiquets i xiquetes a l’Hospital de la Fe de València.
Aquesta setmana el Síndic s’ha dirigit a la Conselleria de Sanitat Universal per a sol·licitar-li informació respecte a la distribució per centres hospitalaris i nombre de cirurgians pediàtrics que presta serveis en els hospitals públics de la Comunitat valenciana.
El defensor també ha sol·licitat a aquesta Conselleria, que “li indique les gestions realitzades davant el Ministeri de Sanitat, ja que pel que sembla es tracta d’un problema general dins del sistema sanitari espanyol i l’origen del mateix podria trobar-se en la falta de places MIR d’aquesta especialitat, que convoca aquest Ministeri”.

Últimas noticias

Contenido relacionado