14:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Societat Civil Valenciana demana “baixar les armes i les diferències”

Societat Civil Valenciana (SCV) ha fet una crida a la unitat de tots els partits constitucionalistes davant la crisi de Catalunya.

Societat Civil Valenciana (SCV) ha fet una crida a la unitat de tots els partits constitucionalistes davant la crisi de Catalunya i la necessitat d’un govern estable després de les eleccions del 10 de novembre, “amb la unitat de tots per a traure Espanya endavant”.

“Cal baixar les armes i les diferències; és més el que ens uneix que el que ens separa”, ha reivindicat el president de l’organització, Fernando Mut, en declaracions als mitjans abans d’entregar un manifest als grups polítics de Les Corts. La proposta ha rebut el suport de PP, Ciudadanos i Vox.

Després dels altercats dels últims dies, a conseqüència de la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els impulsors de l’1-O, SCV reclama “en primer lloc una crida a la normalitat a Catalunya”, amb l’objectiu d'”acabar amb la ruptura social que ha provocat l’independentisme”.

La resposta a la sentència del ‘procés’ suposa, al seu juí, “una violació flagrant del pacte originari que va fer possible la Constitució del 78 i la convivència democràtica entre espanyols””, així com “un afront més a les institucions i a l’ordre social creat per l’acord de tots a través del marc constitucional”.

Per a Societat Civil Valenciana, “l’atac a la concòrdia democràtica exigeix la defensa de l’Estat social i democràtic de dret” per tots aquells “compromesos” amb este marc. Urgeix així, “en defensa de la integritat territorial d’Espanya i de la Comunitat Valenciana com una part integrant i indissoluble”, la unió “sense fissures” de les forces constitucionalistes.

Al conflicte català, SCV suma “tot el que vé”, davant els fronts del Brexit, el canvi climàtic o el “creixent proteccionisme i l’actitud de (Donald) Trump –president dels Estats Units–“, la desacceleració econòmica, l'”injust” finançament autonòmic o el deute públic.

Per a superar els reptes, exigeix “un govern estable” i que “tots els partits polítics d’àmbit nacional s’ajunten per a traure Espanya endavant”, després del 10N.

UNITAT DELS VALENCIANS

Per tot açò, SCV llança tres peticions en el manifest: que l’Estat adopte “les mesures que estime oportunes per a acabar amb el flagell del separatisme”, la formació “immediata” d’un govern, “format per les persones més capaces” per a abordar els reptes amb “solvència”, i “que tots els valencians junts es manifesten en defensa dels valors i principis comuns, amb l’orgull de ser valencians, espanyols i europeus”.

En clau valenciana, insta les forces del parlament al fet que “ajuden per a la unitat, el benestar i el futur d’aquest país, que bona falta li fa”. “Al final, els problemes es multipliquen i amplifiquen”, ha advertit el president de l’associació, per la qual cosa ha cridat a “que tots els partits s’ajunten com van fer per a construir un estat democràtic”.

Sota este prisma, Societat Civil Valenciana aposta “per la democràcia i la Constitució” i reconeix que “es poden canviar les coses dins del marc legal”. “Ho podem fer entre tots”, ha emfatitzat, confiant que “dure poc la situació d’insubmissió” a Catalunya.

Es tracta d’un conflicte que “està trencant encara més les oportunitats de creixement d’Espanya, un dels països més democràtics de tot l’Occident”, per la qual cosa la plataforma creu que “és un valor que cal mantindre per damunt de tot”. En definitiva, “unitat i baixar les armes i les diferències perquè és més el que ens uneix que el que ens separa”.

Últimas noticias

Contenido relacionado