jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les societats musicals valencianes aconsegueixen deu rècords Guinness

La FSMCV ha aconseguit tretze Guinness d'àmbit musical en l'últim mes

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana han aconseguit deu rècords Guinness durant una trobada multitudinària que ha reunit a 427 societats i 23.000 músics en el camp de futbol de Mestalla.

Organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb motiu del seu 50 aniversari, l’acte, celebrat anit, va permetre aconseguir els Rècords a la major desfilada de bandes de música de la història, al ensemble més gran de saxofons, de corno anglés, d’oboés, de trompes, de trompetes, de trombons, de bombardins, de clarinets i de percussió corporal.

Encara que l’objectiu era aconseguir fins a catorze rècords Guinness (inclosos el de banda de música més gran del món i el de major ensemble de fagots, flautes i fiscorns), des de la FSMCV han destacat en un comunicat que han aconseguit fer “història” i han marcat “una fita sense precedents”.

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha indicat que l’acte ha servit com a homenatge i reconeixement a tots els músics de la Comunitat, que són la base de les societats musicals, i per “mostrar al món la gran tradició musical” d’esta terra.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la Comunitat Valenciana “és sobretot música i bandes de música”, i ha destacat les societats musicals són “un lloc d’aprenentatge i una escola de convivència i, sobretot, de valors”.

L’acte va començar amb una desfilada de 277 bandes i més de 10.000 músics de societats Musicals de Castelló, València i Alacant, i després del seu arribat al camp del Valencia CF es va iniciar un espectacle del grup valencià Vadebo, després del qual es va procedir a intentar els rècords.

Per a la certificació dels rècords i el control dels assistents, la FSMCV va comptar amb la participació del magistrat José María Tomàs i Tio, president de la secció segona de l’Audiència Provincial de València, amb un auditor acreditat i amb més de 500 voluntaris supervisors-controladors dels Guinness.

En total, la FSMCV ha aconseguit tretze Guinness d’àmbit musical en l’últim mes, doncs els deu d’anit se sumen al Guinness al “major grup de músics que són família troncal en un espectacle de música”, al “major grup de músics amb connexió familiar en un espectacle musical” i a la “major lliçó de música” de la història. EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado