domingo, 21 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Tenir un contacte ‘AA’ en el mòbil no serveix per a res

Des de fa uns anys, amb l’arribada dels telèfons intel·ligents, s’ha popularitzat la creença que és necessari col·locar ‘AA’ abans del nom del nostre contacte més important. El que sustenta aquesta acció és que suposadament el personal d’emergències podrà accedir a aqueixa informació de manera ràpida si patim algun tipus d’accident i miren en el nostre mòbil.

Però, com pot un desconegut accedir a l’agenda d’un mòbil que es trobe protegit on un codi de seguretat? La resposta és senzilla: no existeix la forma de fer-ho.
Tal com assenyala la pàgina web Gizmodo, el fet de posar la doble A és una moda que es va popularitzar en 2009 gràcies a una campanya de publicitat de Creu Roja i del Ministeri de l’Interior que animava a tots els espanyols a fer-ho. Així, en cas d’accident, els metges o els policies podrien cridar ràpidament a un familiar o la parella de la víctima.

Però des que els Android i els iPhone van instaurar el codi de desbloqueig, aqueixa informació és impossible de veure. Però existeix una alternativa perquè en cas de necessitat es puga veure el contacte d’emergència en la pantalla sense necessitat de desbloquejar l’aparell.

En iOS es pot configurar a través de l’aplicació Salut, disponible a partir de la versió iOS 8. Una vegada dins d’ella, cal prémer sobre ‘Dades mèdiques’ i en la part baixa del menú, seleccionar ‘afegir contacte d’emergència’. Una vegada premut, es pot triar a qualsevol contacte de l’agenda i també es pot establir el grau de parentiu o la relació que es manté amb aqueixa persona (pot ser parella, amic, pare, etc).
Perquè aquesta informació siga visible en la pantalla bloquejada, cal seleccionar l’opció ‘Veure quan està bloquejat’ en el menú principal de ‘Dades mèdiques’. Així, en la pantalla bloquejada, si premem sobre SOS i a continuació sobre ‘Dades mèdiques’, veurem el contacte seleccionat.

En Android Nougat aquest procés es realitza des d’Ajustos >;; Usuaris >;; Informació d’emergència >;; Contactes i prement sobre ‘Afegir contacte’. Així els serveis d’emergència podran consultar aqueix nombre des de l’apartat ‘Emergència’ de la pantalla de bloqueig. En versions anteriors de Android, aquesta informació es pot donar a través de ‘Informació del propietari’ que es troba en Ajustos >;; Seguretat.

Últimas noticias

Contenido relacionado