domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Tots els centres educatius que demanen la jornada continua

La jornada contínua va guanyant presència en les escoles des de fa diversos anys. Cada curs més comunitats autònomes autoritzen als seus col·legis de Primària a passar-se a una jornada escolar compacta, prèvia consulta a les famílies en molts casos. I, quasi sempre, amb conflicte entre pares i docents.

El moviment està sent generalitzat per tot el país en un procés que cada principi o final de curs enfronta a docents i famílies i fins i tot a les famílies entre si. El canvi no és qualsevol cosa. Enfront de la tradicional jornada partida (de 9h a 17h, en general, amb una aturada d’un parell d’hores per a menjar), la intensiva sol comportar matinar més i acabar a les 14h. És aquest canvi una lluita sindical per a millorar les condicions laborals dels seus afiliats? Afavoreix o penalitza a l’estudiant? I als pares i mares? Té les mateixes implicacions en el camp que en la ciutat?

Diuen aquests estudis que el rendiment dels alumnes és menor a l’inici de la jornada i va creixent segons avança el dia fins a l’hora del menjar. Després cau i torna a pujar al llarg de la vesprada, per la qual cosa els moments de major aprofitament serien a partir del mig matí i avançada la vesprada, horaris que a priori quadren amb la jornada partida enfront de la contínua.

 [pdf-embedder url=”http://actualitatvalenciana.com/wp-content/uploads/2017/01/colegios-jornada-continua-valencia-2017-2018.pdf”]

Últimas noticias

Contenido relacionado