martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ribó qualifica d’almoina la partida del transport i Puig exigeix 38 milions

Puig ha lamentat que el Govern central no complisca amb la ciutat de València i que s'anuncien uns recursos per als pròxims anys que no se sap "ni on estan ni quan vindran"

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat de “almoina” les partides en els Pressupostos de l’Estat de 2018 per al transport metropolità de València que han anunciat el PP i Ciutadans, mentre que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit a reclamar 38 milions d’euros per a aquest capítol.

Ribó ha assenyalat després d’una reunió que ha mantingut al costat de Puig amb el president de Telefónica Espanya que la Conselleria d’Obres Públiques i els alcaldes de l’àrea metropolitana han establit que el que es precisen són 38 milions d’euros, per la qual cosa els 10 milions negociats per altres partits són “una almoina”.

No obstant açò, ha considerat que les reivindicacions que s’han fet des de la Comunitat comencen a “trencar les posicions de no voler aportar cap duro” a aquest transport, i ha ratllat de “absolutament intolerable” que es parle de xifres per sota de la quantitat “clara” i “definida” que es precisa.

“La resta són promeses, o són quantitats que tenen connotació d’almoina perquè se’ls està caent la cara de vergonya” al PP i a Ciutadans, que recolzen aquests Pressupostos de l’Estat, per no aportar en ells “un duro” a la mobilitat en l’àrea metropolitana, ha indicat l’alcalde.

El president de la Generalitat ha asseverat que es tracta d’una situació “absolutament anòmala”, doncs “la realitat” és que el que li correspon al transport metropolità de València és “com a mínim” 38 milions d’euros” per a col·locar-se en una situació de “justícia equitativa”.

Puig ha lamentat que el Govern central no complisca amb la ciutat de València i que s’anuncien uns recursos per als pròxims anys que no se sap “ni on estan ni quan vindran”, alguna cosa que en la seua opinió no té “cap sentit”, i ha denunciat que per al Govern central la Comunitat segueix sent “un convidat de pedra”.

Ha destacat que l’esmena de Ciutadans que ha negociat amb el Govern per a destinar 10 milions d’euros al transport metropolità de València no són els 38 milions d’euros que es precisen, i s’ha preguntat si el Govern va a rebaixar l’aportació al transport metropolità de Madrid o a Barcelona.

El president ha afegit que és “d’aurora boreal” que després es diga que en el futur hi haurà vint milions una any i vint un altre any i que es venga “com un gran èxit”, quan el que es fa és “continuar marginant” a la Comunitat Valenciana, a la ciutat de València i a l’àrea metropolitana.

Últimas noticias

Contenido relacionado