sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Després de 16 anys sense realitzar excavacions, l’Ajuntament d’Almassora ha représ l’activitat arqueològica en el jaciment del Torrelló del Boverot.
Aquest projecte té com a objectiu aprofundir en la base de la muralla que envolta l’antic poblat per a determinar exactament la data de construcció, encara que actualment els experts estimen que va ser erigida durant el segle III a. de C., no existeixen dades que permeten fitar aquesta informació.
Durant la primera jornada de treball, els responsables de l’excavació han trobat restes de ceràmiques d’entre el segle III i II a. de C., pertanyents a objectes quotidians com a plats o atuells, alguns d’ells amb gravats. També han reunit diversos fragments d’ossos d’animals que formaven part del bestiar i d’aus per al consum domèstic dels habitants de l’assentament.
L’alcaldessa, Merche Galí, i la primera tinent d’alcaldessa, Susanna Nicolau, han visitat el jaciment, al costat de l’arqueòleg municipal, Gerardo Clausell.
Per la seua banda, la regidora de Patrimoni, Amaya Gómez, ha avançat que “els arqueòlegs preveuen que, en aquest tram del mur o en uns altres que estudiarem pròximament, apareguen elements com a columnes o torres que enriquisquen les dades que tenim en relació a la història de l’assentament, un dels més importants de la Comunitat Valenciana i un autèntic actiu turístic per a Almassora”.
L’edil també ha confirmat que les restes de pedres de la muralla caigudes durant els successius esfondraments seran conservades per a “plantejar una reconstrucció de la muralla o restituir aquells trams més danyats”, una actuació que el consistori deixaria per a més endavant.
De moment, aquesta excavació compta amb un pressupost de 15.000 euros, que se sumen els prop de 8.000 euros que l’executiu local va destinar en 2016 a consolidar les restes del jaciment. Els treballs, que es perllongaran fins a finals de novembre, suposaran l’excavació d’una rasa de quasi tres metres de profunditat, la qual recorrerà 10 metres en paral·lel a la paret i tindrà quatre metres d’ample.

Últimas noticias

Contenido relacionado