martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Turisme Comunitat Valenciana habilita per a l’exercici professional a 250 nous guies

Estes són les setenes proves d'habilitació de guia de turisme que s'han convocat en la Comunitat Valenciana i en l'actualitat hi ha 1.349 guies habilitats en diferents idiomes

La Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, ha habilitat a 250 nous guies de turisme de la Comunitat Valenciana i a més, 21 guies professionals que ja estaven habilitats han pogut ampliar els idiomes.

Així, després de concloure el procés de proves d’habilitació de guia de turisme i d’ampliació d’idiomes dels guies ja habilitats dels 611 aspirants que van sol·licitar la realització de les proves, es produeix la seua incorporació a aquest sector professional.

La suma d’estos nous guies suposa una millora de l’oferta d’assistència i informació al visitant, amb un important increment en el nombre de professionals habilitats en la Comunitat i en el nombre d’idiomes en els quals es presta el servei.

A més de les proves d’idiomes, els nous guies han hagut de demostrar coneixements culturals, artístics, geogràfics i del medi ambient de la Comunitat Valenciana; nocions d’actualitat política, econòmica, social i cultural; així com habilitats relacionades amb la gestió, assistència i assessorament.

Segons ha informat el secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, “esta convocatòria ha generat gran interés i hem aconseguit atraure professionals qualificats que ens permetran ampliar el ventall d’idiomes”. En este sentit, ha assenyalat que “per primera vegada la Comunitat Valenciana compta amb guies en turc, polonés o hongarés”.

Així mateix, Colomer ha ressaltat que “els nous guies s’han habilitat, encara que en molt menor número que en anglés, alemany, francés i italià, en idiomes com a neerlandés, rus, xinés, hongarés, holandés, romanés, búlgar, turc, polonés, danés, txec, japonés, ucraïnés, islandés i llengua de signes”.

1.349 guies de turisme oficials en la Comunitat
Turisme Comunitat Valenciana convoca les proves oficials per a l’habilitació de guies de turisme en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’incrementar i millorar els serveis turístics d’interpretació, assessorament i informació en destinació.
Estes són les setenes proves d’habilitació de guia de turisme que ha convocat Turisme i amb elles el nombre actual de guies habilitats en diferents idiomes aconsegueix els 1.349.

L’habilitació suposa que els qui superen les proves, per la seua qualificació professional, presten informació amb l’adequada qualitat en matèria cultural, històrica, artística i geogràfica als turistes.

Els guies habilitats comptaran amb una credencial que els identifique com a tals en la qual figuraran les seues dades personals i l’idioma o idiomes pels quals estan habilitats. Esta credencial hauran d’exhibir-la durant l’exercici professional de l’activitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado