martes, 23 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un sondeig per a desvetllar els gustos i inquietuds dels alumnes d’Almassora

L’Ajuntament d’Almassora ha posat un marxa un projecte per sondejar els gustos, interessos, inquietuds dels joves amb l’objectiu d’oferir alternatives d’oci o formació adaptades a les seves necessitats. Els 428 alumnes de l’IES Álvaro Falomir de Educació Secundària Obligatòria i batxillerat i els 391 de l’IES Vilarroja han participat entre el 9 i el 27 de novembre en la primera fase d’aquest projecte.

El departament de Joventut ha elaborat en col·laboració amb la Federació Valenciana de Cases de Joventut (FVCJ) un qüestionari que planteja als joves preguntes com a quines notícies han captat la seva atenció en els últims dies, de què parlen les lletres de les seves cançons favorites o a què dediquen el seu temps d’oci. Les enquestes també han recollit  preguntes com quines activitats els agradaria tenir al seu abast o quines són les hores al dia que tenen lliures.

El regidor de Joventut, Xavier Trenco, ha assegurat que aquest mètode de sondeig entre la població juvenil pretén detectar quins són els valors, preocupacions i expectatives dels joves, així com proporcionar informació útil per “identificar, prevenir i solucionar possibles problemes”. Trenco ha afegit que sabent quins són les seves necessitats serà “més fàcil encaminar els seus passos cap al futur que desitgen”.

En aquesta línia, l’edil ha recalcat la necessitat d’acabar amb “la falta de motivació que afecta a una part dels joves”. Així doncs, segons el regidor, la informació extreta d’aquest sondeig “pot servir per oferir noves opcions de formació de les quals no disposem a dia d’avui en el municipi”.

Els encarregats de la realització d’aquestes enquestes ha estat l’organització Almassora Jove Alternativa (AJA), els responsables de la qual estan treballant en el buidatge de la informació de les enquestes. Amb aquestes dades, AJA i el departament de Joventut elaboraran un informe que es presentarà a principis de 2016. El personal de l’associació que ha dut a terme les enquestes en els instituts ha destacat “l’entusiasme amb el qual els joves han rebut que s’escolti la seva opinió i el bon acolliment que ha tingut la iniciativa també entre el personal docent”.

Últimas noticias

Contenido relacionado