martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La UPV signa un conveni marc amb La UNIO de Llauradors i Ramaders (LA UNIO)

El rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i el Secretari General de la UNIO de Llauradors i Ramaders (LA UNIO), Carles Peris, han signat un conveni de col·laboració pel qual totes dues entitats es comprometen a estrényer les seues relacions institucionals. En concret, l’acord estableix que la UPV i LA UNIO participaran conjuntament en el desenvolupament de diverses activitats culturals, científiques i acadèmiques.

El conveni marc afavorirà la posada en marxa de projectes i programes de cooperació, educació i investigació bilaterals o multilaterals. Així ho ha explicat el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural, Alberto San Baptista, qui ha afegit que “este conveni ve a formalitzar una relació de més de 20 anys que l’escola ha mantingut amb LA UNIO i que ha permés la col·laboració en activitats de formació, transferència d’investigació i pràctiques d’alumnes”.

En eixe sentit, Carles Peris, Secretari General de la UNIO, ha comentat que este conveni té com a objectiu “continuar conjuminant esforços al costat de grups d’investigació perquè el sector primari puga continuar creixent en innovació i tecnificació”.

L’acord, que té una durada inicial de quatre anys, inclou la possibilitat de facilitar l’intercanvi d’estudiants, professors i investigadors i personal d’administració i serveis; la cooperació en programes de formació i l’organització conjunta de cursos, seminaris o conferències.

Millora genètica i plàstics biodegradables
La col·laboració entre la UPV i La UNIO de Llauradors i Ramaders s’ha concretat en diferents treballs de recerca. En 2017, van participar en un projecte europeu liderat per investigadors de l’Institut d’Enginyeria d’Aliments per al Desenvolupament de la UPV l’objectiu de la qual és l’anàlisi de la utilització en agricultura de nous plàstics biodegradables amb components actius que permeten un creixement òptim dels cultius i augmenten la seua competitivitat en el mercat.

En 2018, LA UNIO va participar en el projecte europeu LIVESEED, pioner en l’àmbit internacional i que busca potenciar l’ús de llavor ecològica en els cultius europeus.

La UNIO de Llauradors i Ramaders
LA UNIO és l’organització professional agrària majoritària en el camp valencià, comptant amb 20.000 afiliats. Va nàixer l’any 1976 per a defensar als i les professionals de les explotacions familiars agràries i ser la interlocutora davant les administracions i tots els agents del sector agrari.

Últimas noticias

Contenido relacionado