domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Utiel-Requena recupera la seua DOP històrica

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Utiel-Requena per fi ha recuperat el seu nom i, després de sis anys de reivindicacions, deixa de pertànyer a la Denominació d’Origen València. Es tracta d’una reclamació que va encapçalar la Diputació de València, convertint-se en la primera institució valenciana a presentar diverses mocions davant el ple del Consell amb la finalitat de paralitzar la desaparició de la històrica DO.

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha volgut felicitar als municipis involucrats i ha mostrat el seu agraïment al Consell pel treball conjunt realitzat amb la Diputació per aconseguir aquest objectiu “és una mesura que resulta bàsica per a mantenir l’economia i la cultura d’aquesta comarca vives” i ha recordat que “des de la Diputació hem recorregut un llarg camí lluitant per defensar als agricultors i cooperatives de la nostra zona, que s’havien vist seriosament perjudicats en perdre la seua pròpia denominació d’origen”.

Finalment, el diputat ha conclòs que “és de justícia que es reconega el valor dels productes d’aquestes zones i la seua qualitat, i açò passa per la diferenciació, per la qual cosa les DOP Utiel-Requena i Alacant havien de recuperar-se”.

Cal destacar el suport que des de la Diputació de València, s’ha mostrat sempre a la comarca, arribant a celebrar a Brussel·les nombroses jornades per a donar a conéixer la seua denominació d’origen.

Últimas noticias

Contenido relacionado